Gran expectació a Alzira davant els paisatges de l’algemesinenc Esteve Adam

0
387
Esteve Adam davant el nombrós públic assistent a la inauguració de PAIS ATGES

El regidor de Cultura d’Alzira, Alfred Aranda, ha inaugurat esta vesprada a la Casa de la Cultura l’exposició, PAIS ATGES, del reconegut pintor algemesinenc Esteve Adam.

Adam ha estat acompanyat en la inauguració per una ampla representació del seu Algemesí natal, tot i que ha dixat també bocabadats als assistents alzirenys com Aranda qui ha ressaltat que la seua pintura «deixa de manifest que darrere de cada obra hi ha un treball intens, sense treva, on no sobra ni una pinzellada, tot està al seu lloc i amb la justa intensitat de llum». Per al responsable de l’àrea de Cultura «aquesta magnífica exposició aporta prestigi a la programació especial que estem portant a cap amb motiu del nomenament d’Alzira com a Capital Cultural Valenciana 2022 i estem segur que tindrà una gran acollida».

En esta mostra que estarà oberta fins el 8 d’abril, Esteve Adam s’adentra en els paratges de la Vall d’Albaida, Montserrat, Quesa, Sellent, La Canal de Navarrés i cims com el Caroig, a més de la Muntanyeta dels Sants, la Serra de les Agulles i del Cavall Bernat de la Murta d’Alzira.

Josep Esteve Adam (Algemesí,1946) és Llicenciat en Belles Arts per l’Escola Superior de Sant Carles de València. En quart curs obté la beca del Paular de Segòvia, una de les més prestigioses i antigues en paisatge. Exposa regularment amb gran èxit en diferents ciutats d’Espanya. Obté premis com el de Lucena a Còrdova, el del VI Concurs de Pintura Sorolla a Elda, el Certamen de Pintura de Reinosa, el Premi Ateneu d’Albacete, El Bacardí en 1993 i com a fermall d’or el BMW en 1994.

Professor d’Educació Secundària durant bona part de la seua vida, ha sabut compaginar la docència amb la creació artística. La seua obra es troba constituïda per natures, retrats i, especialment, paisatges. I, si bé ha pintat terres de Galícia, de Castella o de Múrcia, el territori valencià i, particularment, la marjal que envolta l’Albufera, un tema molt recurrent en la seua pintura.

També la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha, i el crític d’art, Bernat Montagut, van elogiar l’obra d’Esteve Adam. El comissari de la mostra, Álex Villar, va presentar els treballs i l’artista, Josep Esteve Adam, va agrair l’ocasió de tornar a exhibir les seues pintures a la Casa de la Cultura d’Alzira.

 

L’Ajuntament d’Alzira ha editat un catàleg de l’exposició que inclou articles d’Alfred Aranda, Aurelià J. Lairón, Bernat Montagut, Vicent Josep Escartí i Alejandro Villar Torres.