Introduixen a la Murta 300 plantes per crear una reserva genètica de la Ruscus murtae

0
328

El director de Projectes d’Interpreta Natura, José Luis Ale

El regidor de Medi Ambient Pep Carreres amb directisu de l’entitat mediambiental Murta i Casella

many, amb el suport d’alumnes de l’EFA La Malvesia de Llombai i de cinc països europeus han introduït este matí a la Murta, 300 plantes d’una espécie molt originaria com la Ruscus Hypophyllum, proporcionades pel Centre d’Investigació i Experimentació Forestal, dins del projecte Life Terra.

També ha col.laborat l’Ajuntament d’Alzira i l’Associació Mediambiental Murta i Casella per tal de crear una reserva genètica d’esta espècie.

Fou Alemany el que fa cinc anys va identificar este híbrid -Ruscus murtae- que només es troba a la vall de la Murta.

Recentment, es va localitzar una planta endèmica a la Vall de la Murta, denominada Ruscus x murtae, descoberta per l’alzireny, José Luis Alemany Che. Aquesta planta és un hibrid del Ruscus aculeatus  i  del Ruscus hypophyllum, aquest últim, inexistent en l’actualitat a la província de València, encara que sobreviuen poblacions silvestres en la regió muntanyenca d’Alacant, als voltants del Montgó.

A la vall de la Murta hi ha una comunitat prou consolidada d’este híbrid de dos plantes, una d’elles desapareguda fa 200 anys.