El Devallament d’Alzira aprofita la pandèmia per renovar el pas i millorar el dosel

0
618
Els clavaris Eva Mª Pau i Ramón Camarero en el dosel per finalitzar

 

La sustitució de la fusta per l’alumini reduirà en 350 kg el pes del pas

La confraria aspira a renovar el primer premi aconseguit en el dosel de 2019

 

«Porte tres anys de president del Devallament sense que haja vist la processó de Divendres Sant i dos sense dosel, mai havia vist algo així», lamenta Pascual Belda que al igual que altres confraries d’Alzira han aprofitat el temps de pandèmia per renovar el seu pas i per millorar el dosel que tenien, quasi a punt en març de 2020.

La principal novetat del tradicional pas fundat al segle XVIII és la sustitució de les cinc barres de fusta que porten els 60 costalers per altres d’alumini, el que suposarà «que el pasa pes 350 kg menys dels 1.500 kg que pesava» afegix Belda. Així cada barra es reduirà dels 70 kg anteriors als 18 kg actuals «per tal que els costalers noten la milloria».

Dosel millorat per renovar el primer premi 

Pel que fa al dosel «ha aguantat molt bé estos dos anys i ara estem aprofitant per millorar-lo aportant alguna nova idea» comenten a Riberaexpress els clavaris Eva Maria Pau i Ramón Camarero. Tots dos ressalten «el treball que fan una desena de confrares, el mateix equip que començà el dosel, que sense cobrar res venen totes les vesprades per tal que estiga tot a punt quan arribe la Setmana Santa, fet que els agraïm molt». La filosofia d’este adornament «és la de ambientar-lo a l’època de l’origen del pas» asseguren Eva i Ramón.

Cal assenyalar que el Devallament, confraria que té més de 600 confrares, va guanyar la última edició del concurs de dosels i per tant té la responsabilitat de defensar el preciat guardó. President i clavaris afronten la pròxima Setmana Santa «amb més il.lusió que mai», per recuperar esta tradició alzirenya de quatre segles d’antiguitat, després d’un paréntesi de dos exercicis.