Alzira atorga la Insígnia d’Igualtat a l’Associació Juristes Dones (AJUDA)

0
125

L’Ajuntament atorga la Insígnia d’Igualtat a l’Associació Juristes Dones d’Alzira per la promoció i defensa dels drets de les dones

  • L’entrega tindrà lloc el 9 de març a les 19 hores al Saló de Plens

 

Alzira, 3 de març de 2022. La Junta de Govern, a proposta unànime de la Comissió Interdepartamental per a la Política d’Igualtat Municipal (COPIM) de l’Ajuntament d’Alzira, aprovarà en breu que la Insígnia de la Igualtat de 2022 siga per l’Associació de Juristes dones, pel seu treball per a la divulgació i prevenció de la violència de gènere

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha estat l’encarregat de comunicar-ho este matí a la presidenta de l’associació, Ana Oliver. Així mateix, l’alcalde junt a la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marina Mir, seran els encarregats de lliurar la Insígnia de la Igualtat, en un acte que se celebrarà el dimecres 9 de març al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

La Insígnia d’Igualtat de l’Ajuntament és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una associació o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i hòmens, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i per fer efectiva la igualtat. Així com per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’eradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.

 

L’Associació de Juristes Dones ha estat reconeguda pel seu paper divulgatiu i preventiu en matèria de violència contra les dones. Han estat al capdavant de nombroses xarrades destinades a joves, impartides als instituts. També han sigut impulsores de concentracions en repulsa de la violència cada final de mes.

Com a col·lectiu han recuperat la figura d’Ascención Chirivella com a primera dona Jurista d’Espanya. De fet van crear el premi Ascención Chirivella a la igualtat que  serveix per a reconéixer la tasca continuada i de vegades invisibilitzada, a favor de la igualtat

 

Per últim cal recordar que han rebut el reconeixement de la Societat Coral El Micalet de València, que el 2017 els va atorgar el seu premi Miquelet d’Honor col·lectiu.