L’alzireny Pedro Martinez fa història a Santiago de Xile guanyant el seu primer ATP

0
295

El tennista d’Alzira, Pedro Martínez Portero, de 24 anys i núm. 72 mundial, ha estrenat esta matinada el seu palmarés ATP a Santiago de Xile en imposar-se en la final a l’argentí Sebastián Báez, de 21 i 78é del rànquing, per 4-6, 6-4 i 6-4 en 2hores i 48′ de joc.

El triomf del jugador alzireny subratlla l’extraordinari inici de temporada del tennis masculí espanyol, ja amb set títols aconseguits entre cinc jugadors diferents: Rafa Nadal (Melbourne, Open d’Austràlia, Acapulco), Albert Ramos (Còrdova), Carlos Alcaraz (Rio de Janeiro), Roberto Bautista (Doha) i ara Martínez (Santiago de Xile).

Des de la seua irrupció a l’octubre de 2020 en el top-100 mundial, Pedro s’ha consolidat en el circuit ATP i aquest trofeu dona impuls a la seua carrera. El valencià ja va jugar la seua primera final l’any passat en Kitzbühel, també sobre terra, després d’aconseguir en huitens un dels seus millors resultats en véncer a Bautista.

El noruec Casper Ruud li va privar llavors del seu primer títol, però aquest diumenge Martínez, deixeble de Gerard Granollers, sí ha superat a Báez després de remuntar la pèrdua del primer set.

Amb esta important victòria el millor tennista alzireny de tots els temps ja es troba entre els 50 millor del món i a més ha sigut convocat per a jugar en l’equip espanyol de Copa Davis.

El Mundo Deportivo