L’Alcoià, El Comptat i la Canal s’incorporen a les rutes Entre Comarques

0
204

Tornen les rutes “Entre comarques” 2022  amb un aire renovat i amb propostes d’experiències úniques a les set comarques participants

El pròxim dissabte 26 de febrer la Canal de Navarrés acollirà el primer cap de setmana de les rutes “Entre Comarques” 2022 amb visita als jaciments i senderisme.
Una edició amb moltes novetats, com la incorporació de les comarques de la Canal de Navarrés, l’Alcoià i el Comtat, així com un enfocament de les rutes més experiencial.

Dimecres 23 de febrer. La Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, la Safor, la Ribera de Xúquer, l’Alcoià i el Comtat són les comarques participants del programa turístic “Entre comarques” 2022, un programa que compta amb el suport de la Diputació de València a través de València Turisme, i que arranca aquest cap de setmana. Este programa es posa en marxa des de l´àrea de turisme del Consorci de la Ribera junt a la resta de Mancomunitats participants.

Aquest any “Entre comarques” s’ha plantejat d’una manera diferent de les anteriors edicions . S’ha fet un gir cap a les noves corrents de turisme experiencial i actiu. En aquests moments les persones que visiten una zona busquen una experiència, una vivència als llocs visitats amb els cinc sentits, a través de la gastronomia, la cultura, les artesanies o les activitats a l’aire lliure. Per aquest motiu les rutes “Entre comarques” d’aquesta edició estan enfocades a temàtiques i experiències que, moltes vegades, engloben diversos municipis.

Amb l’objectiu de reactivar el turisme cap a la nostra comarca, les rutes a la Ribera de Xúquer es concentren en cinc caps de setmana des de març fins a juny. Els dies 26 i 27 de març la temàtica es l’esport aquàtic  durant els dos dies es podrà gaudir del riu Xúquer i de la mar practicant o iniciant-se en el món del Paddel Surf en els termes municipals del Perelló, Gavarda i Antella.

El dia 2 d’bril la temàtica es el cicloturisme en espais naturals, en este cas pel Parc Natural de l´Albufera , entre Cullera i Sueca i de vesprada es podrà observar la posta de sol entre arrossars

El dia 9 d’abril la temàtica es «la Taronja» en Carcaixent, pel matí es fa una visita d´un hort modernista i de vesprada una visita del patrimoni nugat a esta activitat econòmica que tingué el seu esplendor manifest en este municipi

El dia 10 d´abril va de personatges Icònics al municipi de Cullera, amb protagonistes com   el Cid, Jaume I, Vicent Ferrer, La reina Mora o el pirata Dragut

El dia 29 de maig el tema de la ruta serà el món de les abelles, en el que es coneixerà la importància de estos insectes relacionat en l’àmbit de la agricultura en concret en el producte estrella de la Ribera, la Taronja.

Per finalitzar el programa tornarem a la pràctica del cicloturisme, per al qual la Ribera de Xúquer presenta una orografia idònia i per tal de donar a conèixer els seus paratges es visitaran els Ullals de la Ribera i la Llacuna del Samaruc, dels municipis dAlbalat  de la Ribera  i Algemesí .

En la resta de rutes organitzades a les comarques veïnes, podrem descobrir la vida dels neandertals a la Cova de Bolomor o l’edat mitjana al Monestir de Santa Maria de la Valldigna,  l’època del modernisme a Alcoi, així com altres propostes com els tocs de Campanes de la Vall d’Albaida o bird-watching, conegut com a albirament d’aus, i molt més.

Totes les rutes i visites es podran consultar a les xarxes socials de Riberaturisme, així com en totes les webs de les Mancomunitats participants.