La Crida resorgix a Alzira amb un vistós espectacle audiovisual

0
320
  • Un vistós espectacle audiovisual donarà relleu a l’acte amb el qual s’inicien oficialment les festes josepines
  • El tenor Néster Martorell, intèrpret d’òpera i sarsuela de projecció internacional, serà l’encarregat de cantar l’Himne de la Comunitat

 

La plaça del Carbó tornarà a vibrar amb el so festiu i les emocions de les falleres i els fallers d’Alzira. Després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia de la COVID-19, tornen les Falles a la ciutat i, el dissabte, la Crida suposarà, de nou, l’inici oficial de la festa josepina.

 

Des del balcó de l’Ajuntament, les falleres majors d’Alzira de 2022, Alba Carrió Martínez i Claudia Dolz Estela, convidaran els fallers i la població en general a sumar-se a les celebracions, així com als veïns dels pobles del voltant, atés que les Falles alzirenyes, amb les seues 35 comissions i la seua tradició, compten amb la declaració de festa d’Interés Turístic Nacional i Patrimoni de la Humanitat.

 

Un espectacular muntatge audiovisual contribuirà a donar relleu a este important acte festiu, que començarà a les 20 hores i on les principals protagonistes són, sens dubte, les representants de la festa a la localitat. Les falleres majors, Alba i Claudia, oferiran el seu discurs des del balcó de la casa consistorial, unes esperades paraules després de dos exercicis sense Falles en març. També l’alcalde d’Alzira i president nat de la Junta Local Fallera, Diego Gómez, es dirigirà als assistents que, una vegada més, ompliran la plaça del Carbó de color amb les indumentàries falleres i els estendards i de música festiva amb les melodies de les xarangues. A l’acte de la Crida es donaran a conéixer, així mateix, els premis als ninots indultats.

 

El regidor de Festes, Xavi Pérez, ha destacat que «l’espectacle de la Crida fa referència al ressorgir de la festa i és un homenatge a la música. Tindrem llum i alegria amb el maping que es projectarà a la façana de l’Ajuntament». D’una altra banda, ha declarat que «amb este acte comencen les Falles de la recuperació i d’una nova normalitat, on la prudència i la responsabilitat han d’estar presents». En este sentit, cal recordar que als actes multitudinaris de les festes falleres és obligatori l’ús de la mascareta.

 

El tenor Néster Martorell serà l’encarregat de cantar l’Himne de de la Comunitat Valenciana. Este cantant acumula una llarga experiència com a intèrpret internacional d’òpera, sarsuela i cançó melòdica. En el Palau de les Arts ha treballat amb Lorin Maazel, Zubin Mehta i Omer Meir Wellber, a més ha cantat en produccions al costat d’importants veus com Jorge de Lleó, Marco Berti, Jonas Kaufmann, Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Marcelo Álvarez. Després de l’himne, tindrà lloc un castell de focs artificials que dispararà la Pirotècnia Crespo des de la plaça del Regne.

 

Després de la Crida, els actes fallers se celebraran consecutivament des del dissabte 12 de març, en què tindrà lloc la Cavalcada Multicolor, l’Homenatge al Foc Antic el 13 de març i a partir de dilluns 14 de març arrencarà la Setmana Fallera, amb mascletaes i despertaes, a més d’altres activitats, i que culminarà el dia de Sant Josep.

 

Consulta la programació completa ací.