Huit empreses opten a renovar el sostre del Fontana Mogort d’Alzira

0
224

Els tècnics municipals estudien estos dies les propostes de 8 empreses, tres d’elles d’Alzira, que opten a renovar el sostre del pavelló Fontana Mogort que requerix una inversió d’al voltant de 2,5 milions d’euros.

Així durant el mes de març l’ajuntament adjudicarà la construcció d’esta important i necessària instal.lació esportiva que, per unes causes i per altres, s’ha demorat uns tres anys.

Davant les necessitats dels nombrosos clubs alzirenys, l’Ajuntament ha escollit «el procediment d’urgència per tal d’accelerar els tràmits burocràtics i en conseqüència iniciar les obres el més prompte possible» manifesta a Riberaexpress el regidor d’Esports, Fernando Pascual.

El projecte consistix en la substitució integral de la coberta del pavelló, en garantir la correcta impermeabilització del sostre i la connexió del sistema de drenatge de les instal·lacions existents, ja que en els últims anys s’han enregistrat diversos problemes de filtracions en la coberta en els períodes de fortes pluges. També està previst que els pilars augmenten metro i mig per tal de dotar fins a huit metres l’altura lliure de les pistes esportives, així com la instal·lació de panells que faciliten l’entrada de llum natural.

Els treballs es realitzaran en tres fases per a no deixar el pavelló totalment al descobert. Es planteja, a més, un sistema de recollida d’aigües pluvials de la coberta i la substitució de les lluminàries situades en la coberta pel sistema Led, per tal de propiciar un estalvi en el consum energètic i millorar la qualitat del llum.

Els treballs contemplaran, a més «la renovació de les dos pistes, de les cistelles, porteries i la millora dels vestidors, amb el que suposarà una remodelació integral del Fontana Mogort» afegix Pascual.

Davant  la possibilitat de fer un pavelló nou per lo elevat del cost de la reforma, el responsable de l’àrea esportiva municipal remarca que «en comptar amb dos pistes i dos àrees destinades a judo i taekwondo, no és un poliesportiu cobert a l’ús» i que «seria prou complicat trobar altra ubicació per a un pavelló de les dimensions del Fontana».

Per poder desenvolupar les activitats dels clubs locals de bàsquet, handbol, voleibol, futbol-sala, gimnàstica rítmica i els programes esportius municipals durant el tancament del pavelló estan utilitzant-se les pistes deportives  de cinc centres escolars de la ciutat, puntualitza Fernando Pascual.