Alzira sustituix les reixes transversals per laterals per evitar el soroll als veïns de la Graella

0
740
Les obres finalitzaran esta setmana

L’Ajuntament d’Alzira està sustituïnt estos dies les reixes transversals per laterals al carrer Mestre Villar del barri Santa Maria de Bonaire arran les reclamacions veïnals pel soroll que produïen als pas dels vehicles.

Els albellons transversals s’havien reparat en nombroses ocasions «però l’elevat trànsit en la carretera d’accés a la urbanització del Respirall i la velocitat dels vehicles provocaven els molestos sorolls» segons la regidoria d’Obres Públiques.

Així la xolució escollida pels tècnics municipals ha estat retirar les reixes transversals i instal.lar-les «longitudinalment en els laterals de la carretera». Al mateix temps s’han fet dos reductors de velocitat «amb els objectius de reduir la velocitat dels vehicles, d’una banda i d’altra de reconduir les aigües pluvials cap als laterals on es recolliran al mateix punt on s’aboca actualment», segons el regidor d’aquesta àrea municipal, Fernando Pascual. Unes aigües que es reconduixen cap el barranc de les Estrelles, també anomenat del Respirall, d’on naix el Canal Interceptor que està construïnt-se actualment de forma parel.la al camí dels Pescadors.

Els albellons laterals tindran la mateixa llargària del reductor de velocitat, que és de 4 metres. Pascual confia en que esta «siga la solució definitiva per evitar el soroll de les reixetes que tant han patit els veïns d’esta zona».

Esta carretera, actualment tallada, ha incrementat notablement el trànsit durant l’últim any en ser utilitzada pels conductors que volen evitar les cues de vehicles que solen produïr-se en la rotonda de les Fulles, que dona entrada i eixida a l’àrea comercial de Carrefour i al polígon industrial de la carretera d’Albalat.