La pluja arriba perfí el divendres a la Ribera

0
266

 

Es confirma el canvi d’oratge de divendres, amb l’arribada de núvols i pluja. Però, de moment, dimecres farà sol, enterbolit per l’arribada de núvols alts que progressaran de sud a nord del país. Les temperatures tenen tendència a baixar lleugerament i la majoria dels valors estaran entre els 15 ºC i els 20 ºC. El vent bufarà del sud i l’est, moderat de vesprada al litoral.

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />
» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />

Dijous ja començarem a notar alguns canvis. Durant el matí farà sol enterbolit per bandes de núvols alts. La nuvolositat es farà més compacta avançada la vesprada i, de fet, a última hora del dia no es descarta alguna gota a l’interior sud. Les temperatures tenen tendència a pujar al sud i, en general, tornarà a ser un dia càlid. El vent bufarà de gregal moderat al litoral d’Alacant, mentre que a la resta s’imposarà el llevant.

Divendres serà el dia del canvi. El cel estarà núvol a tot arreu i es registraran pluges, més probables al centre del territori. Tot sembla indicar que les més abundants cauran en zones del sud del golf de València i comarques del centre. A part de les pluges, el més destacable serà el descens tèrmic, ja que en molts casos perdrem entre 8 ºC i 10 ºC. Les mínimes es donaran al final del dia. El vent bufarà de gregal, entre moderat i fort a la costa sud, amb notable alteració marítima.

La nuvolositat es retirarà ràpidament durant la jornada de dissabte del nord, però encara quedaran molts núvols i algunes pluges del Xúquer cap al sud. Novament, sembla que les precipitacions més importants cauran a la Safor, la Marina Alta i zones pròximes. A última hora, les clarianes guanyaran terreny arreu. El vent encara bufarà de gregal, moderat al litoral d’Alacant, mentre que al nord de Castelló s’imposarà el mestral. Les temperatures començaran a recuperar-se pel nord, però l’ambient serà fred.

À PUNT

«