Boscà convertix el monestir de la Murta en 1.800 peces Lego

0
203
La maqueta del Monestir de la Murta es troba al MUMA

                                                  

L’exposició “Alzira un riu de bricks” compta amb una maqueta que recrea l’estat actual del Reial Monestir de Santa Maria de la Murta realitzat pel guanyador alzireny de Lego Masters Espanya, Victor Boscá.

Esta construcció es pot visitar a la planta baixa del MUMA i el disseny s’ha realitzat amb un programa específic i comunament utilitzat per aficionats LEGO a escala mundial. Per a la recreació del monestir de la Murta s’han usat peces comunes, i des del mateix museu municipal s’ha facilitat tota la informació necessària, sent d’especial utilitat la recreació 3D.

La maqueta compta amb un total de 1.827 peces i s’ha necessitat un total de 24 hores per confeccionar-lo. El seu creador, Víctor Boscá, ha destacat que “La dificultat més gran d’esta construcció ha sigut intentar reproduir de la manera més exacta l’edifici real. Quan es tracta d’un edifici com el que se’ns ocupa, la dificultat més gran es troba a aconseguir un aspecte de ruïna, intentant reproduir la textura, les formes i colors irregulars pròpies del desgast i erosió”.

El disseny es divideix en tres seccions independents: la Torre dels Coloms, el cos de l’església i el pati del convent. La regidora de Patrimoni Històric, Isabel Aguilar ha manifestat que “Una de les propostes que estem estudiant és poder convertir esta maqueta en un set exclusiu que es puga obtenir al MUMA i que qualsevol alzireny o visitant puguen adquirir la seua construcció de LEGO i muntar-la a casa”.