Alzira serà seu dels cursos de formació d’Atenció Primària de Serveis Socials

0
130

Alzira serà seu per als cursos del II Pla de Formació d’Atenció Primària de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i l’FVMP   

  • Enguany s’impartiran 65 cursos amb 1.554 hores i una previsió d’aconseguir 2.310 persones professionals
  • Oltra: «És fonamental garantir la formació dels i les professionals dels serveis socials municipals, que són els qui millor coneixen les necessitats de la ciutadania»

                                                                                             

Alzira, 23 de febrer de 2022. La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat hui en la signatura del conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la posada en marxa del II Pla de Formació a l’Atenció Primària dels Equips de Serveis Socials IVAFIQ-FVMP, que ha sigut subscrit també pel vicepresident de l’FVMP i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la subsecretària i responsable de l’Àrea de Formació de la Federació, Tamara Martínez, i el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials, Joan Crespo.

 

La vicepresidenta ha destacat la necessitat «fonamental» de «garantir, actualitzar i millorar la formació i modernització dels milers de treballadores i treballadors dels serveis socials d’Atenció Primària de les administracions locals, que són els qui coneixen de primera mà les necessitats i les demandes dels seus veïns i veïnes». També l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha destacat la «importància que tenen els Ajuntaments en la vida de les persones» i ha indicat que «les institucions són instruments per a millorar la nostra vida col·lectiva i la qualitat de vida de les persones».

 

En este sentit, ha recordat que les polítiques socials impulsades des del seu departament «sostenen, el 2022, un total de 27.385 llocs de treball de qualitat, no deslocalitzables, amb valor afegit en l’àmbit de l’economia de les tres ‘c’ (criar, cuidar i curar)», en els quals s’inclouen els milers de professionals de Treball Social, Psicologia, Integració Social, Dret, Educació Social, etcètera, que treballen als equips de serveis socials d’Atenció Primària.

 

Este acord té com a objectiu «la formació del personal que atén la ciutadania en un primer moment, perquè els serveis socials d’Atenció Primària són la porta d’entrada al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials», ha destacat la vicepresidenta. I ha assenyalat que este treball conjunt i coordinat «garantix el desplegament de la Llei de Serveis Socials Inclusius amb la mirada centrada a promoure la qualitat en els serveis, millorar les prestacions i garantir la formació dels recursos humans que necessita el sistema públic de serveis socials».

 

El conveni signat hui permet «treballar amb més intensitat en la modernització del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, des d’una perspectiva municipalista, més pròxima a la ciutadania i plenament arrelada en el territori», ha dit. I, segons el vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez, «esdevé una eina molt important per a continuar potenciant l’atenció primària als nostres municipis».

 

Per a això, amb el II Pla de Formació es «redoblen els esforços per a ampliar el programa amb més cursos, més hores i més seus». En concret, s’inclouen un total de 65 accions formatives amb un total de 1.554 hores, enfront de les 35 accions i 865 hores lectives de la primera edició, amb el que es preveu la formació de 2.310 professionals enfront dels 1.250 aconseguits en 2021.

 

Així mateix, enguany s’ha fet una aposta per la «descentralització de l’oferta formativa per a arribar millor a tot el territori valencià més enllà de Castelló de la Plana, València i Alacant, i en esta edició hi ha seus del pla de formació a les ciutats de Vinaròs, Alcoi, Elda i Alzira». Els cursos començaran a l’abril i es realitzaran fins a novembre d’enguany, tant en línia com presencialment.

 

Dinamització de l’economia social

La vicepresidenta ha assenyalat l’esforç que està realitzant el Consell per a «construir un Sistema Públic Valencià de Serveis Socials fort que siga motiu d’orgull i signe d’identitat, un sistema públic que pose al capdavant les persones, i que s’adapte a les seues realitats i necessitats, i no com en el passat, quan les persones s’havien d’adaptar al sistema». «Els serveis socials són la quarta pota de l’estat del benestar i, juntament amb l’educació, la sanitat i les pensions, constituïxen els fonaments d’una societat moderna, igualitària i inclusiva», ha incidit Oltra.

 

Així mateix, ha ressaltat que les ajudes socials, com la Renda Valenciana d’Inclusió o la prestació per a persones en situació de dependència, «són una font de riquesa que no poden considerar-se una despesa, sinó una inversió, una vacuna social, que revertix, en primer lloc, en la millora de la vida diària de les persones i les famílies més vulnerables i que més ho necessiten».