Les plaques fotovoltaiques cobriran el 40% del consum a l’EPA Enric Valor d’Alzira

0
186

Alzira amplia el parc solar municipal amb la instal·lació de plaques al CFPA Enric Valor que cobriran el 40% del consum energètic de l’edifici

  • L’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial finança l’actuació, que té un pressupost de més 24.000 euros
  • Esta setmana està previst que es complete la col·locació de 50 mòduls fotovoltaics per a generar energia verda i sense emissions

 

Alzira comptarà amb una nova instal·lació d’energia solar fotovoltaica sobre coberta als edificis municipals. Hui s’ha iniciat la col·locació dels panells fotovoltaics al sostre del Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor. Es tracta d’una instal·lació per a autoconsum del mateix d’edifici, amb una potència nominal de 20 kW, que compta amb 50 mòduls fotovoltaics de 450 Wp, que generaran electricitat amb la previsió de cobrir el 40% de la demanda anual de l’edifici, expliquen des del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira. El pressupost és de 24.175,35 euros, i al llarg d’esta setmana està previst que es concloga l’obra.

 

L’actuació està subvencionada per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana, d’acord amb la convocatòria de resolució de l’1 de març de l’IVACE, per la qual es convoquen les ajudes destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en els municipis de la Comunitat Valenciana amb càrrec al pressupost de l’exercici 2021.

 

 

 

 

 

Esta iniciativa, la segona per a autoconsum promoguda enguany, és una mostra del compromís de l’Ajuntament d’Alzira amb «el desenvolupament i la promoció de l’ús d’energies netes i renovables i la reducció de la factura energètica de l’explotació», un repte que impulsa amb la col·laboració de l’IVACE, segons destaca el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, qui emmarca estes actuacions en el procés de transició energètica iniciat a la localitat. Cal recordar que a principis del present mes de febrer es va iniciar la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a l’edifici del Centre de Participació Ciutadana, amb la qual s’aconseguirà quasi un 40 % d’estalvi en el consum elèctric, informaven des del Departament de Medi Ambient d’Alzira. Des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha avançat que la intenció del consistori és aprofitar les subvencions de l’IVACE d’este 2022 per a seguir ampliant el parc solar sobre els edificis de titularitat municipal o d’ús públic, com poden ser també els centres educatius, per a contribuir a l’augment de la generació d’energia verda i sostenible.

 

Segons han explicat, «la producció d’energia elèctrica és, indubtablement, una part important del problema mediambiental existent en el nostre planeta. Tant és així, que la producció de CO2 i SO2 que es genera durant la producció d’energia està originant fenòmens d’efecte d’hivernacle i pluges acidifiques, la qual cosa dona lloc a un calfament global de la Terra i al tan temut canvi climàtic». En este sentit, «la creació d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica suposa la generació d’energia elèctrica neta, sense emissió de gasos d’efecte d’hivernacle, que respecta el medi ambient i contribuïx a un desenvolupament sostenible».

 

Seguim amb les actuacions per propiciar la transició energètica i comencem a treballar en la tercera instal·lació dels edificis públics