Laura Granell il.lustra la història del València CF pel seu centenari

0
141

L’exposició ‘Un sentiment etern’, inaugurada ara a la Ciutat Esportiva de Paterna, permet un repàs per la història del club blanquinegre de la mà de l’artista Laura Granell i que més tard s’exposarà a les escoles de futbol base associades

 

Llengua, esport, cultura, història i patrimoni. Reclam Editorial segueix amb la dinàmica demostrada aquests mesos per a impulsar les institucions pròpies i reconéixer el potencial literari i artístic de la cultura valenciana. Amb eixe designi s’ha inaugurat, a la Ciutat Esportiva de Paterna, l’exposició ‘Un sentiment etern’, de Laura Granell, que consisteix en un repàs als 100 anys d’història d’aquesta institució esportiva, feta en il·lustració i mostrada als i les més joves en l’acadèmia valencianista perquè coneguen la història del club al qual representen. Des dels inicis en el Bar Torino en 1919 fins hui.

La pròpia artista, valencianista de bressol, reconeix que ha sigut tot un honor plasmar als ídols que han marcat la seua infància: “A la meua casa sempre s’ha mamat molt de valencianisme. Després, és molt emocionant poder posar sobre el paper al Piojo López, Mendieta i tots aquests ídols que de xicoteta m’emocionaven quan veia un partit del meu equip en la tele”. L’exposició, a més, va molt més allà de la seua funció educativa en les instal·lacions del València CF i està previst que en unes setmanes passe per les escoles ‘Blanquinegre’ de futbol base, associades a l’entitat de Mestalla, i que treballen amb xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió per a mantindré el seu futur mitjançant el futbol.

Granell ha collit grans premis dins del món de la il·lustració a València com és el cas de primers premis en cartelleria de les falles de València, Oliva, Gandia, Sueca, en festes patronals de Saragossa, Almería, Sueca, Cullera, Paterna, Montroi…, guanyadora també de diversos cartells del prestigiós Concurs internacional de Paella Valenciana de Sueca o ha realitzat també el cartel MIM a Sueca entre altres, i la construcció d’una escultura pública instaurada en el camp de golf de la Galiana, a València.

És llicenciada en Belles Arts i en l’actualitat és professora en l’IES La Murta d’Alzira, a més a més de fundadora de l’editorial Reclam. “És necessari apostar pel que és nostre. La cultura pròpia és el millor que tenim i si nosaltres no la impulsem i li donem promoció, ningú ho farà. El València CF és una gran institució dins la història de tots els valencians i valencianes. Una marca centenària que, hui dia, encara marca les emocions de moltes persones”, afirma.