Les màximes arribaran el divendres als 28º a la Ribera

0
181

Les temperatures seran notícia els pròxims dos dies per altes, i esperem un descens tèrmic acusat durant la jornada de dissabte. Dijous pujaran especialment a l’interior, amb valors que en zones de la Ribera, la Costera, la Vall d’Albaida, el Vinalopó o el Baix Segura estaran entre 24 °C i 25 °C. A la costa les màximes es mouran entre els 20 °C i els 21 °C, mentre que a l’interior tindrem valors de 18 °C a 23 °C. Ambient molt càlid a tot arreu i assolellat, tot i que durant el matí encara tindrem algunes bandes de núvols alts. El vent de mestral bufarà fort fins a migdia al nord, motiu pel qual s’activa un avís per ràfegues superiors als 80 km/h als Ports i el Maestrat. A la resta bufarà el ponent, però de vesprada s’imposaran les brises al litoral.

Les temperatures tocaran sostre divendres, amb màximes fins a 28 °C en zones de la Costera i la Ribera. En general, arreu del territori, parlarem de valors de 20 °C a 25 °C. Dia molt càlid i assolellat, amb l’aparició de boires i núvols baixos durant el matí davant del litoral sud, que puntualment poden tocar la costa del Baix Segura. Avançada la vesprada començaran a aparéixer bandes de núvols alts per l’interior. Bufarà el vent de component sud, moderat de vesprada al litoral i a última hora del dia entrarà el mestral al nord.

Dissabte arriba un front que agranarà el territori de nord a sud. Deixarà molts núvols i poca pluja, però el que sí que provocarà és una normalització de les temperatures. El descens tèrmic serà molt important, fins i tot extraordinari a l’interior nord, ja que en alguns casos les temperatures baixaran fins a 15 °C. Al nord, bufarà mestral fort, mentre que a la resta el vent girarà a gregal, amb la qual cosa no es descarten pluges dèbils al sud del golf de València. Amb tot, serà un dia de núvols però de poques pluges.

El canvi d’oratge serà efímer perquè a partir de diumenge tornarà a imposar-se el sol. Durant el matí encara tindrem alguns núvols al litoral sud i a les comarques centrals, però en general seran poc rellevants. El vent, tant el mestral com el gregal, afluixarà al llarg del dia i les temperatures començaran a recuperar-se a l’interior. A la costa es mantindran sense molts canvis. Això sí, la nit serà freda.

À PUNT

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />