Els sindicats consideren a Alzira que la reforma laboral ha sigut «revolucionària

0
197
Raül Roselló i Andrés Bermejo secretaris comarcals de la UGT i de CCOO
Salvador Navarro president de la CEV i vicepresident de la CEOE

«Coneixent les noves claus de la reforma laboral” ha estat la denominació de la taula redona celebrada hui a Alzira dins la programació de la XIV Setmana de l’Economia, que moderada per Laura Martínez, periodista d’eldiario.es, han participat Ismael Sáez, secretari general d’UGT-PV; Ana María García, secretària general de CCOO-PV; Eva Hernández, directora general de Planificació i Serveis Labora i  Salvador Navarro president de la CEV i vicepresident de la CEOE.

Sáez d’UGT, s’ha mostrat molt rotund al afirmar que «per primera vegada en 40 anys crec que s’ha fet una reforma revolucionària» i que «en els pròxims mesos es podrà vore». I ha afegit que «servirà perquè els empresaris abandonen la senda fàcil i aposten per millorar la innovació, la formació i la productivitat».

Pel que fa a Garcia de CCOO, ha ressaltat en el que considera «falta de respecte per als agents socials» la votació en contra d’algunes forces progressistes en el Congrés dels Diputats, recordant a tal efecte que la reforma del PP de 2012 «afavoria contractes de 53 dies a l’any».

Pel que fa al responsable de la patronal, Navarro ha puntalitzat que “estem davant una reforma laboral que s’ha pogut pactar, la capacitat de negociació de totes les parts ha aconseguit minimitzar l’impacte sobre la derogació que pretenia el Govern. Des de la patronal s’han realitzat aportacions com la subrogació, encara que les empreses hem de competir en innovació, qualitat, gestió i internalització, però no podem competir amb el salari; per aquest motiu s’ha mantingut l’art. 41 del ET”.

D’altra banda ha manifestat «una certa preocupació per l’arribada de fons europeus davant l’elevada burocràcia de les administració pública i perquè les empreses de la Comunitat Valenciana han de ser capaces d’arribar fins ells».

En declaracions a Riberaexpress el secretari comarcal de la UGT, Raül Roselló i el de CCOO, Andrés Bermejo han coincidit en que a la Ribera «les contractactacions indefinides han crescut en gener i van a crèixer més amb l’objectiu d’acabar amb la temporalitat». I a més consideren que la reforma laboral junt l’augment del Salari Mínim Interprofessional «juguen conjuntament a favor especialment en sectors com la el de la neteja, la gestió de residus i l’hosteleria entre d’altres».

Els dos sindicalistes comarcals estan convençuts que durant els pròxims mesos «es consolidarà la millora i podrem parlar d’un abans i un després d’esta reforma».