Alzira preveu culminar el Canal Interceptor a finals de setembre

0
112

L’alcalde, Diego Gómez, la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés i el regidor de Serveis i Obres Públiques i Esports, Fernando Pascual, han acompanyat al conseller delegat d’Aguas de Valencia, Dionisio García a les obres de la segona fase del Canal interceptor dels barrancs de les Estrelles, Gracia Maria i del Camí de l’Arena, on els tècnics municipals i de l’empresa han explicat la seua evolució.

 

Cal recordar que esta segona fase consisteix en l’execució d’un canal de 720 metres mitjançant la intercepció dels escolaments superficials, aportades pels barrancs i camins que drenen a la zona de Les Basses, i les reconduïsquen fins a la primera fase del canal interceptor, executat en una anterior actuació de la Generalitat Valenciana, i el punt d’abocament de la qual és el Barranc de la Casella, el qual drena al seu torn en el riu Xúquer.

 

El pressupost ascendeix a 1.241.208,66 €, del qual es fa càrrec Aigües de València, que és l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua potable i el clavegueram d’Alzira.

Ampliació del Casella

L’alcalde, Diego Gómez, manifesta que “estem contents de l’evolució dels treballs, que tenen una perspectiva de finalització de setembre o octubre. L’obra és necessària, sobretot, per a garantir els drets i la seguretat de la nostra ciutadania. A més, s’incorporarà un passeig lateral que connectarà amb l’Anell Verd que es convertirà en una nova zona d’esbarjo de la ciutat.” Gómez afegeix que “esperem que estes obres es completen amb l’ajuda de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer  i la Generalitat Valenciana per a poder fer l’ampliació del barranc de la Casella per tal de solucionar definitivament  els problemes d’inundabilitat d’esta zona d’Alzira”.

 

Per la seua banda, el conseller delegat, Dionisio García, declara que “es tracta d’un problema complex però esta obra és útil i farà un paper fantàstic per a la ciutat. Tot i que hi haurà actuacions complementàries que es faran després, tot el que siga avançar és positiu. És una obra més que ajudarà a resoldre el problema.”