La Biblioteca de l’Alcúdia custodiarà els fons bibliogràfics de la Federació de Muixerangues

0
98

 

Este matí s’ha signat un conveni entre l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i el president de la Federació Coordinadora de Muixerangues, Vicent Enric Sorribes, per a l’ús i custodia del seu fons bibliogràfic a la Biblioteca Pública Municipal de l’Alcúdia.

 

A l’acte de signatura, el president de la Federació Coordinadora de Muixerangues i l’alcalde de l’Alcúdia han estat acompanyats per Agustí Vallés,  president de la muixeranga Els Negrets de l’Alcúdia -una de les més antigues de la Comunitat Valenciana- i del regidor de Cultura, Jaume Prats.

 

En este acte, la Federació Coordinadora de Muixerangues es compromet a traslladar a la Biblioteca Publica de l’Alcúdia els fons bibliogràfics de la seua propietat, així com a cedir els nous materials que adquirisca per a augmentar-los.

 

La Biblioteca Pública Municipal farà un inventari del material i el publicarà a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana per a garantir l’accessibilitat de tota la població des de qualsevol punt. Tota la documentació que integra esta cessió, es deixa al servei de la investigació històrica i cultura, el material que els serveis tècnics de la biblioteca consideren més insubstituïble, estarà disponible per a la seua consulta directa a la biblioteca de l’Alcúdia.

 

Dins de l’acord també es contempla que es dedicarà un espai especial en l’edifici per a consultar les publicacions i revistes especialitzades que parlen al voltant de les muixerangues i les torres humanes.

 

El contracte civil té una un termini de vigència de 10 anys, al final dels quals s’entendrà prorrogat automàticament per anys naturals.