La mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors la pròxima setmana

0
169

L’ús de la màscara en exteriors deixarà de ser obligatori a Espanya al llarg de la setmana vinent, segons ha avançant la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant una entrevista en la Cadena Ser aquest divendres. «La idea és que es publique en el Boletín Oficial del Estado (BOE) el dimecres i puga ser efectiva a partir del dijous», ha afirmat la responsable de la cartera de Sanitat, qui ha assegurat que el mateix dilluns ja s’abordarà aquest assumpte en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La mesura, doncs, té els dies comptats després que el Govern sorprenguera amb la seua obligatorietat per a fer front a l’explosió de casos de la sisena ona de la pandèmia. Davant l’avanç de la variant ómicron arribada el Nadal, l’Executiu de Pedro Sánchez es reunia per a abordar noves mesures que evitaren que la incidència continuarà amb aqueix creixement tan desbordant i fins hui no registrat.

El passat 24 de desembre informaven que la màscara tornava a ser d’ús obligat en espais oberts de tot el país, una decisió molt criticada no sols pels ciutadans, i alguns grups polítics, sinó també pels experts, que sempre han assenyalat que el vertader focus de contagis es produeix en espais tancats, contagis socials o familiars, on les mesures de protecció es relaxen quant a distanciament, ús de màscara i ventilació.

Darias no ha deixat dubtes aquest divendres. «Li confirme que dimarts que ve portarem al Consell de Ministres el Reial decret en virtut del qual eliminarem l’obligatorietat de l’ús de les màscares en l’exterior». Ja la ministra va advertir a la fi de la setmana passada, en el seu viatge de diversos dies a Mallorca, que l’obligatorietat de la màscara no s’estendria més del «temps mínim imprescindible» i que era partidària que la mesura es poguera relaxar «com més prompte millor».