La Ribera tornarà a superar hui els 25º però baixarà notablement el cap de setmana

0
103

La Candelera ens ha portat temperatures molt altes, amb màximes que arriben a 29 ºC en zones de la Costera, la Ribera Alta i la Canal de Navarrés. Unes temperatures molt poc habituals per a principis de febrer que es repetiran la jornada de demà. De nou parlarem de màximes de 20 ºC a 25 ºC a la major part del territori, valors que se superaran als llocs tradicionalment més càlids del país. La nit tampoc serà especialment freda. Tindrem sol, esmortit pel pas de núvols alts i mitjans, més abundants a primera hora a l’interior i al nord, i a partir de poqueta nit. El vent bufarà de ponent i llebeig, moderat de vesprada a la costa sud.

Divendres començarà a canviar l’oratge. Els núvols augmentaran de ponent a llevant al llarg del matí i de vesprada el cel quedarà cobert. En la majoria, seran núvols de tipus alt i mitjà. Les temperatures començaran a baixar, però encara seran molt suaus. Bufarà el ponent fluix fins a migdia.

Dissabte recuperarem un ambient més propi de febrer. No farà fred, però la majoria de les màximes estaran entre 11 ºC i 16 ºC. Els núvols seran abundants durant tot el dia, amb risc de pluges dèbils al centre del territori, més o menys des del sud de Castelló fins al nord d’Alacant. El vent bufarà de gregal moderat a la costa sud, mentre que al nord entrarà el mestral fluix.

Encara durant el matí de diumenge estarà núvol al sud i són probables algunes pluges, especialment al Baix Segura. Però ràpidament les clarianes guanyaran terreny pel nord. El vent bufarà de gregal i les temperatures baixaran al sud i es mantindran sense canvis a la resta.