Alzira repartirà 3.000€ en els V Premis a l’Ús del Valencià en les Falles

0
79

Alzira convoca els V Premis a l’Ús del Valencià en les Falles, que repartirà 3.000 euros entre les comissions amb textos més correctes i originals

  • La convocatòria està oberta a totes les comissions, que s’hi podran inscriure fins al pròxim 2 de març
  • El veredicte del jurat es farà públic el dia de l’entrega dels banderins

 

La Regidoria de Cultura, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, Serval, ha convocat una nova edició dels Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2022, que té com a finalitat reconéixer «el bon ús, la ironia i l’originalitat del valencià en els textos dels cartells dels monuments». El concurs, que arriba enguany a la seua cinquena edició, està obert a totes les comissions falleres de la ciutat. El termini per a presentar les sol·licituds acabarà el dia 2 de març. L’Ajuntament ha creat un tràmit específic a la plataforma electrònica per a facilitar-ne la inscripció per via telemàtica.

 

Les falles participaran per seccions, n’hi ha cinc. El jurat triarà el millor treball presentat per una falla per cada secció. Es repartiran els 3.000 euros de dotació de la següent manera:

  1. Un primer premi de 1.000 euros per a la millor falla d’entre les cinc seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.
  2. Quatre segons premis de 500 euros per a la resta de les falles seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.

 

El jurat, format per l’alcalde i els regidors de Cultura i Festes (o persones en qui deleguen), un representant de la Junta Local Fallera i la tècnica de Promoció Lingüística, tindrà en compte per a la seua decisió que els textos presentats  estiguen correctes des del punt de vista lingüístic. També es valorarà l’ús de l’enginy i la sàtira i la coherència dels continguts. El veredicte del jurat es farà públic el mateix dia de l’entrega de banderins a totes les falles i les comissions guanyadores rebran  un banderí acreditatiu d’este premi.

 

Alfred Aranda, regidor de Cultura, ha manifestat que la present convocatòria té com a novetat que cada falla competix amb les altres de la mateixa categoria i que s’amplia el nombre de premis a repartir. A més, considera que «este concurs és un al·licient perquè les falles continuen millorant, corregint i fomentant l’ús del valencià en totes les seues manifestacions orals i escrites». També anima a jugar amb el llenguatge amb creativitat, ironia i bon humor.

 

Per a Aranda, «enguany, que Alzira és Capital Cultural Valenciana, hem de donar visibilitat a este reconeixement autonòmic i al fet que les nostres falles son Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les falles també són cultura, exemple de defensa de la nostra llengua, música, arts i tradicions, que junts hem de mantenir».

 

Podeu consultar les bases al següent enllaç: https://www.alzira.es/wp-content/uploads/2022/02/BASES-PREMIS-FALLES_2022.pdf