Liliana Fuster:»La vacuna ha reduït un 73% les hospitalitzacions respecte a la tercera ona»

0
172
Al trinquet d’Alzira es vacunaran al voltant de 56.000 veïns de la Ribera en febrer

Hui hi han 46 ingressats en planta i altre 5 en la UCI de l’Hospital d’Alzira

El centre massiu del trinquet d’Alzira vacunarà este mes a 56.000 persones de la Ribera

El 90% de la població major de 70 anys ja ha rebut la tercera dosis contra la Covid

 

Més de 56.000 veïns dels municipis que pertanyen al Departament de Salut de la Ribera seran vacunats durant les pròximes quatre setmanes al trinquet municipal d’Alzira, segons ha manifestat hui la gerent de l’Hospital i d’aquesta àrea, Lliana Fuster.

Es tracta, en la seua majoria, de persones que han nascut entre els anys 1973 i 2003, a les que ja s’han citat mitjançant SMS. Fins ara ja s’han enviat més de 49.000 missatges de text per a citar a estes persones fins el pròxim 28 de febrer.

Fuster, que ha inaugurat hui este centre massiu de vacunació ha assegurat que fins ara s’ha administrat la tercera dosis contra la Covid als 95% de la població major de 70 anys, al 87% de grup d’edat comprés entre els 60 i els 69 anys, mentre han rebut la dosis de record el 64,54% de les persones que tenen entre 50 i 59 anys.

La gerent de l’hospital comarcal ha explicat als mitjans de comunicació que l’obertura d’este punt de vacunació obeix a «la intenció de contribuir a ajudar als centres de salut a recuperar la normalitat assistencial en esta sexta ona d’infeccions», a més de «utilitzar els recursos humans i assistencials amb els que contem d’una forma racional i eficaç».

Al trinquet alzireny treballaran durant este mes una vintena de professionals entre infermeres, metges i personal auxiliar. Després de declarar-se «orgullosa» dels sanitari del Departament de la Ribera, ha recordat que la plantilla estructural s’ha incrementat en prop de 400 llocs de treball des de la reversió del centre hospitalari l’any 2018. I ha afegit que ja ha counicat a la Conselleria de Sanitat «l’increment de plantilla que crequen necessita el nostre departament».

Fuster ha ressaltat que les vacunes «i especialment la dosis de record, ha reduït el contagi i la gravetat de la malaltia». Així ha ficat com exemple «la reducció d’un 73%» del nombre d’hospitalitzacions amb respecte a la tercera ona que afectà a la nostra comarca i a la Comunitat, ara fa un any. Així com també la protecció de «fins el 63%» en aquelles persones que han rebut la dosis de record davant a les que sols tenen administrades dos dosis.

A l’Hospital de la Ribera hi han hui 46 persones afectades de Covid en planta i altres 5 en la Unitat de Cures Intensives (UCI), davant els prop de 240 que arribà a registrar ara fa un any.