Alzira instal.la plaques fotovoltaiques al Centre de Participació Ciutadana

0
94

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Centre de Participació Ciutadana permetrà estalviar un 40 % de consum elèctric

  • La millora té un pressupost de quasi 22.000 euros i està finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial
  • L’edifici consumirà un 71 % de l’energia produïda i la resta l’abocarà a la xarxa, tot obtenint-ne una compensació

 

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre de Participació Ciutadana (CPC) que permetran un estalvi del 40 % del consum elèctric de l’edifici municipal. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum del mateix d’edifici del CPC, amb una potència nominal de 15 kW, que es traduïxen en 36 mòduls fotovoltaics de 450 Wp. Amb esta instal·lació es té previsió de cobrir el 37 % de la demanda anual de l’edifici. És a dir, s’aconseguirà quasi un 40 % d’estalvi, expliquen des del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

 

La renovació del sistema per a l’obtenció d’energia per mitjà de plaques fotovoltaiques és possible gràcies a l’ajuda rebuda per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana, que compta amb una línia de subvencions destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en els municipis de la Comunitat Valenciana. El pressupost de la instal·lació és de 21.845,47 euros, amb càrrec al pressupost de l’IVACE de l’exercici 2021. El termini per a l’execució és de dos mesos.

 

La instal·lació del Centre de Participació Ciutadana «reduirà el consum elèctric i, per tant, rebaixarà l’emissió de substàncies perilloses i perjudicials per al medi ambient, ja que la solar és una energia que evita l’emissió de tones de CO₂ i de diversos contaminants. Gràcies a la instal·lació d’autoconsum solar es podrà reduir la petjada ecològica del consum d’este edifici», destaquen des del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira. A més a més, assenyalen que, atés que l’ús de l’edifici és en horari diürn, es preveu que es consumisca directament el 71 % d’energia que es produïx. La resta de l’energia (29 %) s’abocarà a la xarxa obtenint una compensació que es restarà a la factura de l’edifici.