S’entrega a la policia el pressumpte assassí de la dona soterrada a Alzira

0
2617
Parcel.la pròxima al camí de la Gossera on va ser soterrada la dona assassinada

La investigació creu que l’home va matar la parella a Cadis i després va traslladar el cos sense vida a la capital de la Ribera Alta

El presumpte autor de l’assassinat masclista de Yana Rose, una dona nord-americana de 40 anys i d’origen rus que va aparéixer el divendres de la setmana passada soterrada a Alzira, s’ha entregat en una comissaria de la Policia Nacional a Madrid després d’una setmana en parador desconegut, segons han confirmat fonts del cos.

L’home, Michael Martin, de 55 anys i de la mateixa nacionalitat i procedència que la víctima, de la qual era parella, tenia una orde de detenció internacional decretada per un jutjat d’Algesires com a sospitós d’haver-la matada a colps. Se’l creia fugat a Denver, la ciutat estatunidenca on residia amb la víctima. Aquest divendres ha tornat a Espanya i s’ha entregat a les autoritats, que l’han arrestat per un delicte d’homicidi.

Les primeres persquisicions apunten que va cometre el crim a Sotogrande (Cadis) i després va traslladar el cos de la dona, ja morta, fins a Alzira per a soterrar-lo després de recòrrer prop de 750 km. La policia va trobar el cadàver a la fossa d’un metre de fondària i dos de llargària en una parcel.la plena de matolls, pròxima a la muntanya del orretxó, ubicada en una zona poc freqüentada i aïllada, a 200 metres de l’Hospital de la Ribera.

La víctima va ser vista per última vegada el 25 de desembre a Cadis, on havia viatjat per carretera amb el seu marit des d’Itàlia. La parella, tot i això, residia a Denver.

El jutjat número 8 de València ha assumit la investigació del cas després d’una denúncia interposada en la comissaria de policia del districte d’Abastos i ha decretat secret de sumari.