Els alumnes van al Lluís Vives d’Alzira com si anaren a la neu davant la falta de calefacció

0
1292

Equipats amb abrics, bufandes, guants, gorros i des d’este matí amb mantes assistixen a classe els alumnes del col.legi públi Lluis Vives d’Alzira davant l’ausència de calefacció en no funcionar la caldera des de fa prop d’un any, segons denuncia l’AMPA d’este centre escolar.

Cal tindre en compte que la pandèmia obligar a tindre obertes les finestres de les aules i que estos dies es registren a Alzira temperatures molt baixes, entre 0 i 3º a les 9 del matí quan l’alumnat acodix al centre ubicat a les afores de la ciutat, molt a prop del riu Xúquer i per tant amb una més que notable humitat.

Només 7 de 20 alumnes en classe

Hi han aules com les de la seua filla que cursa cinqué de Primària «que hui tan sols han anat a classe 7 dels 20 alumnes, no sabem si constipats o amb Covid» segons la presidenta de l’AMPA, que lamenta que «patixquen fred, fins i tot, els alumnes de l’aula de 2 anys».

«A principi de curs ens digueren a la conselleria d’Educació que tardarien en arregar-la uns sis mesos» manifesta la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, Ana Martinez. l’AMPA pretén «involucrar» a l’Ajuntament per tal que resolga esta situació «perquè ni nosaltres ni els docents podem portar calefactors a les aules«, lamenta Martinez.

Dret a una educació pública i de qualitat

L’AMPA considera que els alumnes del Luís Vives «estem amb desavantatge davant la resta d’escoles d’Alzira» i alça la veu a l’hora de dir que «els nostres xiquets tenen dret a una educació pública però també de qualitat». La seua dirigent Ana Martinez ha convidat hui a que «els polític vinguen un dia només a un aula del Luís Vives».

Fins i tot algunes finestres dels aseos del col.legi careixen de vidre i estan tapades «per bosses de fem».

A més el portaveu de Ciutadans, Miguel Vidal, ha declarat al respecte, “no pot ser que l’alumnat i el professorat estiguen passant fred, sobretot ara amb les baixes temperatures que s’estan registrant i amb la necessitat d’obrir portes i finestres per a evitar contagis de covid-19”.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha dit que «l’ajuntament farà tot el que signa ncessari la pròxima setmana perquè hi hagen calefactors a les aules», després que la tècnica municipal s’haja entrevistat hui amb la directora del col.legi.