Veïns de Mossén Grau i Forn de les Rajoletes d’Alzira es queixen de l’intens tràfic

0
797
Intersecció dels carrers Mossén Grau, Major Sant Agustí i Forn de les Rajoletes

Una representació dels veïns dels carreres Mossén Grau i Forn de les Rajoletes d’Alzira va plantejar ahir a l’alcalde, Diego Gómez, la possibilitat de reduir l’intens tràfic i fins i tot de «peatonalitzar» estos estrets vials per tal de «millorar la seguretat vial davant risc de ser atropellats».

La intersecció d’estos carrers amb el de Major Sant Agustí on es troben diversos establiments comercials «oferix un risc afegit per al seus clients, especialment perquè la pandèmia provoca cues d’espera a distintes hores».

Cal assenyalar que els vianants d’estos carrers i d’altres pròxims com els de Sant Vicent i Sant Jaume es veuen obligats, sovint, a baixar de la vorera en ser molts estretes sobre tot si porten el carro de la compra o si es desplacen en una cadira de rodes. En el cas del de Sant Jaume que conneca Major Sant Agustí amb la Plaça de la Societat Musical, no té ni un centímetre de vorera.

El veïnat ha reclamat a la primera autoritat local el mateix tracte als seus carrers que els realitzats als de Santa Rita, Blasco i Hort dels Frares, que «disfruten d’una plena integració i disponibilitat dels vianants a l’entorn urbà».

L’alcalde els va contestar que «estudiarà la possibilitat de fer un canvi de sentit a la circulació dels vehicles per tal d’aminorar la intensitat del trànsit».

I pel que fa a que estos carrers disposen d’una plataforma única per a vianants i vehicles, manifestà que ho comentarà amb l’empresa Aguas de Valencia donat que les obres comportarien la renovació del claveugeram que es troba, actualment, molt deteriorat davant la seua antiguitat.