Ens ha deixat Julián Perea una llegenda de l’halterofília d’Alzira, europea i mundial

0
3938

Esta vesprada ens ha deixat als 85 anys, Julián Perea, el fundador del Club Halterofília Alzira i forjadors de campions i campiones nacionals, europeus i mundials. Un ictus li va fer perdre les facultats físiques l’any 2016 però ha mantés fins l’últim moment la seua força mental amb la que s’ha convertit en tota una llegenda de l’esport a nivell mundial.

Julián Perea Mañas va nàixer en plena Guerra Civil en 1936 en Socuéllamos (Ciudad Real), encara que molt jove es traslladà a la veïna localitat de Guadassuar, on va passar la seua infància i adolescència, fins que es va casar amb l’alzireña Maruja Bermell i s’establixc a Alzira. Pare de quatre fills, Julio, Luis, Voro i José i ha dedicat tota la seua vida a la seua família i l’amor a l’esport.

Va començar fent primers passos en la boxa organitzant vetlades en el desaparegut Cinema Piscina i l’any 1961 va descobrir la seua gran passió i va fundar el Club Halterofília Alzira. A nivell esportiu ho ha aconseguit tot, té el millor historial com a entrenador de l’halterofília espanyola amb innombrables campionats d’Espanya aconseguits; pot fer gala de tindre tres participacions olímpiques de la mà de Lorenzo Carrió a Atlanta 1996, Mónica Carrió en Sidney 2000 i Gemma Peris a Atenes 2004, a més aquests tres esportistes han sigut medallistes en campionats del món absoluts. Estefanía Juan ha aconseguit Tres Campionats d’Europa i en l’actualitat segueix entre les millors d’Europa en la seua categoria. Julián compta amb tres campiones mundials júnior, Mónica, Estefanía i Gema; Lorenzo va ser el primer espanyol que va aconseguir alçar la marca històrica de 200 Kg en dos temps. Tots aquests assoliments es deuen al treball i dedicació d’un entrenador infatigable que segueix en primera línia amb tota la seua il·lusió depositada en joves promeses com Alba Sánchez Ferrer.

Després de tants anys va rebre un homenatge a Madrid, el passat dia 2 d’abril, en l’Assemblea de la Federació Espanyola d’Halterofília, on representant al Club Halterofília Alzira i a la Comunitat Valenciana va acudir acompanyat per Jóse Vicente Juan Tello i en un emotiu acte, l’aleshores president de la federació, el valencià Emilio Estarlik, que va enumerar la llarga trajectòria esportiva de Julián, li va fer lliurament d’una placa commemorativa en agraïment per la seua labor prestada en el camp de l’halterofília, un clar exemple a seguir.

Julio, com era conegut popularment, s’acomiadarà dels seus alumnes i veïns el pròxim dimecres dia 19 a les 12 hores a la parròquia de Sant Joan.