Un programa de la Mancomunitat pretén crear noves iniciatives empresarials i formar a 300 jvoes

0
114

La Mancomunitat de la Ribera Alta lidera un programa de dinamització econòmica en la comarca anomenat EMPOBLAR, depenent dels fons europeus EMP-POEJ destinats a les entitats locals per a afrontar els reptes demogràfics.

L’objectiu és ajudar a crear un teixit d’emprenedoria en les poblacions per empoderar la ciutadania i evitar el despoblament amb dos línies d’actuació: d’una banda oferir «EMPOBLAR Crea», ajudes minimi directes i compatibles amb altres ajudes, a aquelles persones joves entre 16 i 30 anys i en situació de Garantia Juvenil, que decideixen posar en marxa un projecte empresarial (descomptant el sector primari); d’altra banda, «EMPOBLAR Forma’t» és un programa de formació becada (està remunerada l’assistència) per a joves en Garantia Juvenil entre 16 i 30 anys en sectors emergents per a la Comarca.

L’objectiu dels programes per a este 2022 és la creació de 56 noves iniciatives empresarials i la formació de 320 persones joves en les àrees de capacitació per a l’emprenedoria, turisme sostenible i agrodigitalització. Per a dur en davant el programa comptem amb una dotació de més d’1 milió d’euros i la participació de 21 municipis de la Comarca en Crea i 25 en Forma’t.

Realment es tracta d’una iniciativa pionera en l’administració municipal i supramunicipal que es converteix així en un referent per a altres Mancomunitats, no sols del nostre territori, sinó arreu de l’estat. Representa per a les poblacions més menudes de la Ribera Alta una important injecció econòmica per a la ciutadania i de oportunitats molt important.

El programa EMPOBLAR Crea compta, a més de la dotació econòmica, d’un servei d’ajuda i acompanyament a les persones emprenedores en què els facilitem recursos, ajuda i assessorament en cada pas del desenvolupament de les idees de negoci, en l’estudi de mercat i viabilitat dels projectes, en la realització dels passos necessaris per a gestionar l’ajuda i crear l’empresa…

A més a més, durant el nou mesos següents a la creació del negoci, la Mancomunitat es manté en contacte directe amb els participants per oferir-los suport. Tot un seguiment integral i personalitzat per part de l’equip tècnic del departament de Promoció Econòmica perquè les usuàries i usuaris del programa s’eviten entrebancs que sorgeixen en empreses i negocis de nova creació.

D’aquest programa acabem de tancar el dia 6 de gener la primera convocatòria Les persones participants rebran una ajuda directa a partir de febrer de 6.412,50€ per iniciar la seua activitat. A partir del 21 de gener està previst que s’òbriga el termini per a la segona convocatòria. Les poblacions participants en EMPOBLAR Crea són Alfarp, Antella, Benimodo, Càrcer, Catadau, Cotes, l’Ènova, Gavarda, Llombai, Manuel, Massalavés, Montroi, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, San Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.

Per la seua banda, el program de formació EMPOBLAR Forma’t té l’avantatge per a les persones participants de rebre una beca, una remuneració diària pel fet de participar en la formació, a més de comptar amb un temari complet que capacita els joves en tots els aspectes necessaris per a dur endavant nous projectes. Les àrees de formació es divideixen en seminaris de 100 hores cadascun i es pot participar en les següents modalitats:

– CREA I EMPRÉN: Formació dirigida a capacitar entorn l’emprenedoria, tant en aspectes de negoci com de gestió.

– CREA TURISME SOSTENIBLE + CREA I EMPRÉN: inclou el mòdul d’emprenedoria de 100 hores més 100h de formació en el sector turístic adaptat a la realitat de la Ribera Alta.

– CREA AGRICULTURA DIGITAL + CREA I EMPRÉN: inclou el mòdul d’emprenedoria de 100 hores més 100h de formació en innovació i digitalització dirigida a la millora del sector agrari.

Per a desenvolupar el programa de formació hem organitzat les accions formatives simultànies en diverses poblacions agrupades per zones. En EMPOBLAR Forma’t participen tots el municipis citats anteriorment més els municipis de Alcàntara del Xúquer, Beneixida, Benimuslem i Guadassuar.

Per a més informació, disposeu del nostre web https://empoblar.manra.org per a qualsevol material addicional no dubteu en contactar.