Alzira adjudica les obres per millorar l’accés a l’àrea comercial de Carrefour

0
1396
Zona on es farà el nou accés al pont per evitar la rotonda de les Fulles
Este vial serà desdoblat fins l’altura del restaurant Foster Hollywood

El desdoblament permetrà connectar el trànsit de l’àrea comercial de la Ctra d’Albalat directament amb el Pont de Mc Donald

I reduirà l’intens trànsit que ara circula per la rotonda de les Fulles 

Les obres que s’executaran durant un periode de tres mesos començaran en breu

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alzira ha adjudicat a l’empresa Grup Bertolin la contractació de les obres destinades a millorar els accessos a l’àrea comercial de la carretera d’Albalat per un import total de 332.000 euros corresponent a una subvenció del Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació.

Els treballs consistixen en que l’actual vial, nomenat Entre Naranjos, que partix de la rotonda de les Fulles en direcció a l’estadi Lluís Suñer, siga de doble sentit, perquè connecte la nova rotonda a l’entrada de Carrefour, en l’Avinguda de la Dignitat Humana, directament amb el pont de Mc Donalds i la carretera CV-43 per tal d’evitar als vehicles el coll de botella que suposa la redona de les Fulles.

L’Ajuntament ha remodelat, estos dies, la intersecció que dona entrada al centre comercial Carrefour, convertint-la en una rotonda amb una inversió, procedent de l’IVACE, de 200.000 euros.

D’esta forma el trànsit procedent del polígon de la carretera d’Albalat i de l’àrea comercial disposarà d’una nova eixida cap a Algemesí i la Variant de Guadassuar a partir de la nova rotonda. Els conductors que circulen per la Ctra d’Albalat podran arribar a la rotonda de Carrefour mitjançant l’avinguda dels Esports (on es troben diversos concesionaris automobolístics) i allí girar la dreta, a l’altura del restaurant Foster Hollywood, per connectar amb el vial que es desdoblarà durant els pròxims mesos i abastar directament l’accés al pont Groc o de Mc Donald.

La carestia de les expropiacions, en ser terrenys catalogats com industrials ha ajornat el projecte inicial de l’Ajuntament que pretenia desdoblar la carretera fins la rotonda de l’empresa SOR en la carretera d’Albalat, passant junt a l’estadi Lluís Suñer.

«No és la solució defitiniva però, a bon segur, que aliviarem el tràfic de les hores punta en la rotonda de les Fulles on es concentren els vehicles procedentes de l’àrea comercial de Carrefour, de l’Hospital i del polígon de la carretera d’Albalat», segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual.

Mentre la regidora d’Urbanisme, Sara Garés, ha ressaltat en més d’una ocasió que «eliminarà en gran mesura l’embotellament de trànsit en la rotonda de les Fulles on confluixen els vehicles procedents de la ctra d’Albalat, del centre comercial Carrefour i de l’Hospital de la Ribera, donat que bona part del tràfic podrà dirigir-se directament al pont».

Una vegada adjudicades les obres, éstes començaran en breu i l’empresa Grup Bertolin disposarà d’un termini de tres mesos per culminar la millora dels accessos a l’àrea comercial i industrial de la carretera d’Albalat.