Dels 158 hospitalitzats amb un índex de 1.146 en gener de 2020 als 38 de hui amb 2.457 de taxa

0
636

Resulta molt evident la diferència entre les variants anteriors i la ómicron que es traduïx amb unes dades d’ingressats en planta i en UCI sensiblement inferiors a les produïdes per l’actual cepa molt més contagiosa que les altres però afortunadament prou més lleu.

Així es pot comprovar pefectament si comparem els indicadors de mitjans de gener de 2020 amb els actuals; fa un any la incidència acumulada al Departament de Salut de la Ribera registraba 1.146 casos per cada 100.000 habitants i a l’Hospital d’Alzira hi havien 158 persones ingressades per Covid, d’elles 19 en la UCI.

Mentre a hores d’ara, davant un índex molt superior de 2.457/100.000 ha, els hospitalitzats son molts menys; 38 en total, dels que 9 estan ingressats en la UCI.

Els experts i les autoritats sanitàries avancen que el cim d’esta sexta onada està molt pròxim i que a mitjans o finals de la pròxima setmana s’iniciarà un ràpid descens, d’acord amb el que ha ocorregut ja en alguns països com Sud-àfrica.