Ecologistes demanen eliminar la línia elèctrica de la Murta pel perill d’incendi

0
204

Dins del Paratge Natural Municipal, en La Murta, hi ha una línia elèctrica elevada i de mitjana tensió, amb 3 cables i les corresponents torres i transformadors, que penetren uns 800 metres dins la finca municipal protegida, fins a la casa annexa a les ruïnes del monestir. I els ecologistes entenem que aquesta línia està totalment fora de lloc perquè si duu corrent pot ocasionar un incendi forestal i a més degrada i embruta el bell paisatge natural de La Murta.

Si fa falta corrent elèctrica allà dins, hui resulta menys perillosa, sense impacte paisatgístic i més barata l’autogeneració fotovoltaica, de manera que podrien instal·lar les plaques necessàries dins del recinte de la casa senyorial, que està protegit i separat dels camins adjacents per murs alts i té amples àrees ben assolellades; i si es necessita també corrent per la nit, es pot instal·lar en algun racó de les cases la corresponent bateria. Amb l’estalvi econòmic que suposaria, la instal·lació s’amortitzaria en pocs anys i després aportaria l’electricitat totalment gratis.

Per això La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció hem sol·licitat a l’Ajuntament d’Alzira:

  • Que elimine tota aquesta línia, llevant cables, torres i transformadors, perquè quede net i més segur l’interior del PNM.
  • I, si fa falta electricitat allí, que s’instal·len les plaques i la bateria necessàries en els voltants interiors de la casa senyorial.

 

PD: Recomanem a tots els veïns i veïnes de La Ribera que s’instal·len plaques fotovoltaiques d’autoconsum perquè als preus actuals resulten ja rentables, i molt més amb els preus creixents de l’electricitat convencional i les subvencions que ara hi ha; de forma que amb el que estalvien del rebut elèctric s’amortitzen en 5 anys o menys, i duren 30 anys o més… Hem d’aprofitar l’energia solar tots nosaltres, abans que vinguen les grans companyies i ens òmpliguen de megacentrals que destruïxen el territori!