Pugen les temperatures i la força del vent a la Ribera

0
251

Estem sota la influència d’un anticicló situat a l’oest de la península Ibèrica que ens aporta estabilitat meteorològica. Amb aquesta situació l’oratge de dissabte serà principalment assolellat, amb alguns núvols alts ja a la vesprada. El vent de mestral continuarà bufant amb força a l’extrem nord, on hi ha avís d’Aemet per ratxes de vent de fins a 70 i 80km/h. El vent anirà minvarà de vesprada.

Les temperatures pujaran un poc. La nit continuarà sent freda, però no tant com l’anterior. De dia, amb el sol, les temperatures seran prou agradables. El termòmetre marcarà entre 15 i 18 ºC a la major part dels pobles, i es quedaran més baixes a l’interior nord de València, el Maestrat i els Ports, on no arribaran als 12 ºC. A la nit hi haurà inversions tèrmiques, amb més fred a les fondalades i zones baixes.

Diumenge tindrem el cel cobert amb núvols alts i les temperatures continuaràn pujant, tant les màximes com les mínimes. Ja s’arribarà als 20 ºC de nou a molts punts de la costa. El vent agafarà força. Serà un vent sec, de ponent, amb ratxes de més de 70 km/h a moltes comarques. El vent serà més del nord-oest a les comarques del nord, amb ratxes que podrien superar els 80 km/h.

Dilluns el vent continuarà sent protagonista. Un vent sec de l’interior que farà pujar encara més les temperatures, fins a superar els 20 ºC en molts indrets litorals i prelitorals. De vesprada, el vent anirà perdent força.

Dimarts tindrem un canvi de tendència. Pel nord el mestral encara bufarà amb força de matí, mentre que a la meitat sud el vent girarà a gregal, de component marítim. Açò farà baixar les temperatures, sobretot prop de la costa, i també portarà un increment progressiu de la nuvolositat, especialment pel centre i el sud. De fet, podria haver-hi alguns plugims a les comarques del sud al llarg de la jornada.

À PUNT