El tram de 2 km i la passarel.la pròxima a La Barraca s’obriran a Pasqua

0
774
Via Verda amb trams ja executats entre les estacions d’Alzira i Carcaixent amb la de Tavernes. En roig el tram iniciat

Esta setmana han començat les obres del tram de 2km que unirà l’actual carril ciclopeatonal que arriba al pont de l’Estret (marge dret) amb la caseta del guarda-agulles (marge esquerre) i que contempla una pasarel.la metàl.lica d’uns 50 metres de llargària per tal de travessar la CV-50 entre Alzira i La Barraca d’Aigües Vives.

La passarel.la s’alçarà a finals de febrer, mentre estre tram de l’antiga Vieta que resta per poder connectar amb La Barraca, «s’obrirà possiblement per a Pasqua a finals del mes d’abril», segons el regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres.

Els treballs tenen un pressupost total de 800.000€ finançats al 50% entre el Ministeri de Transició Ecològica (Miteco) i l’Ajuntament d’Alzira amb el suport de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Des de el passat mes de novembre el ministeri està arreglant, a més, trams de l’Anell Verd d’Alzira, per tal d’estar ben connectat amb la Via Verda de l’estació de ferrocarril, projecte que forma part del Camí Natural del Xúquer que arribarà fins l’estació de Tavernes de la Valldigna i que connectarà també amb la de Carcaixent.

Completar l’Anell Verd

Paral.lelament el consistori alzireny amb el suport de la Diputació farà un carril per a bicis i vianants paral.lel a la segona fase del Canal Interceptor que enllaçarà amb l’actual existent junt al canal de les Basses i que connectarà amb Carcaixent pel vial de servici del marge esquerre de l’Avinguda de la Ribera on es troba també la ruta del Colesterol en la seua marge dreta. «Serà una forma de completar l’Anell Verd d’Alzira», explica Carreres a Riberaexpress, que ja treballa en el projecte d’un carril bici entre Alzira i Algemesí.

D’altra banda la conselleria licitarà, durant el primer trimestre d’enguany, el projecte de la prolongació del carril actual que unix Alzira amb l’empresa Amcor junt a la CV-50, fins el pont de l’Estret, per unir directament Alzira amb La Barraca d’Aigües Vives i la vall de la Valldigna. A més es licitarà la rotonda de la CV-50 a l’altura de l’Hospital de La Barraca que facilitarà el canvi de marge de la carretera per aplegar al Portitxol. Les dos obres «podrien començar a mitjans de 2022», assegura el responsable del Medi Ambient d’Alzira.