La Guàrdia Civil troba 2.000 quilos de cabdell de marhiuana en una nau d’Alzira

0
1673

Efectius de la Guàrdia Civil de Carlet han detingut a 11 persones i han desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i blanqueig de capitals, segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat.

L’operació va començar el mes d’octubre passat, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement que una empresa amb base en el municipi d’Alzira, dedicada a la plantació de cànem industrial, segons la normativa que regula aquesta activitat, havia sobrepassat les funcions pròpies de l’activitat ressenyada.

El dia 28 d’octubre, la Guàrdia Civil va realitzar un registre en una nau d’Alzira. Els investigadors van trobar més de 2.000 quilograms de cabdells de marihuana i més de 7.500 euros en efectiu. A més, van intervindre diferents útils per al bon desenvolupament de les plantes: una peladora, assecadora, premsa pneumàtica, comprensor d’aire, aspirador d’assecat, filtre d’aire i quatre deshumificadores per un valor 14.760 euros.

Aqueix mateix dia es va detindre a tres homes d’edats compreses entre 35 i 45 anys i una dona de 38, tots de nacionalitat colombiana, pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Els autors, que vivien a l’interior de la nau, es dedicaven al procés de tall, assecat, pelat i envasat dels cabdells de les plantes de marihuana.

El 2 de novembre, la Guàrdia Civil va realitzar una inspecció en la delegació de la companyia, on els agents van trobar diversa documentació relacionada amb la investigació.

Dos dies més tard els investigadors van detindre a quatre homes d’edats compreses entre 37 i 46 anys, tots de nacionalitat espanyola, pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

El 22 i 23 de novembre, els agents van detindre a tres homes més d’entre 33 i 43 anys i una dona de 36, tots de nacionalitat espanyola pels mateixos delictes.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Quart de Poblet i s’ha decretat l’ingrés a la presó de quatre dels 11 detinguts.