A favor i en contra d’ampliar el Casella / Voro Pérez-FaavvAlzira

0
375
Voro Péez davant l’alcalde Diego Gómez va intevindre el dia de les explicacions dels dos experts de la Politècnica

La solució a la inundabilitat d’Alzira, s’ajorna fins l’any 2023.

 

El President del Govern del Reino de España (GRE) menyspreà la petició unànime de la Corporació Municipal alzirenca, en la que es demanava que el Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de l’any 2022 (els més expansius, els de la recuperació econòmica) inclogueren diners dels fons europeus per acabar amb les inundacions a Alzira fent realitat la revindicació veïnal, reforçada per nombrosos estudis tècnics, el darrer elaborat pels catedràtics d’hidràulica de la Universitat Politècnica de València.

 

Com que els alzirencs no aconseguírem que els Projecte de Llei dels PGE presentat pel GRE destinara els diners per acabar amb les inundacions que provoca el pont de Xàtiva dificultant  desaiguar les aigües plogudes a les conques del Casella, l’Estret i el Vilella, a instàncies de l’alcalde, Diego Gómez, el senador de Compromís, Carles Mulet,  registrà, per a incorporar als Pressupostos Generals de l’Estat, en el tràmit del Senat, les esmenes relatives a l’ampliació del barranc de La Casella i la construcció de la rotonda projectada per l’enllaç de la CV-50 amb la CV-42 que substituirà el pas elevat de la carretera de Tavernes per una nova al nivell de la cota del malecó, ara rebaixada pel pont de Xàtiva, fent innecessari l’actual mota i alliberant l’espai per ampliar el barranc.

 

Les esmenes es votaren per separat, amb el que, consultades les actes de la Cambra Alta, des de la Federació d’associacions de veïns d’Alzira, agraïm els vots afirmatius favorables a  l’ampliació del Casella, emesos pels senadors, 100 PP, 3 Cs, 2 independents (1 TE i 1Cs), 1+M, 1+M,  1AA, 1UPN, i 1 Compromís. I  lamentem no haver sabut convéncer als 114 PSOE, 14 ERC, 10 PNV, 5 JxC, 2 EHB, 1 ASG, que votaren en contra, 2 TE, 1 PAR, 1 PRC, 1 CC i 1 Gb, que s’abstingueren i 3 Vox que no votaren, de que els 20 milions d’euros, possiblement, s’amortitzarien amb les indemnizacions que el Consorci de Compensació d’Assegurances s’estalviaria de pagar per les inundacions de la propera tardor.

 

Amb l’experiència del teixit associatiu valencià, que en cremar la falla, comença a treballar per superar-la l’any següent, els convidem a incorporar-vos a l’associació de veïns del vostre barri. La vostra presència ens aportarà la força necessària per aconseguir-ho l’any vinent i  que les inundacions passen a formar part de la història d’Alzira.

Amb vosté, l’any que ve ho farem millor.

 

També signen Enric Dàries i Ariana Albelda de l’aavv d’Anna Sanchis, Andrés Viguín de l’aavv Basses-Ribera, Francesc Gil de l’aavv La Vila.