Nadals primaverals a la Ribera

0
90

El primer dels fronts de ponent que ens visiten aquests dies ha passat durant la jornada de divendres i ha deixat pluges poc importants, especialment a l’interior. Durant el matí de Nadal tindrem una treva i s’obriran grans clarianes, però ràpidament tornarà a augmentar la nuvolositat per l’arribada d’un nou front. Vesprada ja amb cel ennuvolat arreu del territori i les primeres pluges dèbils a les comarques més occidentals, especialment el Racó d’Ademús, els Serrans i la Plana d’Utiel-Requena. Ja la matinada de dissabte a diumenge, no es descarten quatre gotes al litoral central i nord.

El vent bufarà de ponent i llebeig fluix en general i les temperatures es mantindran sense canvis. La nit no serà freda i de dia es mantindrà la suavitat, amb màximes de 17 °C a 19 °C al litoral, les comarques centrals i les del sud, i entre 12 °C i 15 °C a l’interior.

Diumenge repetirem situació, i durant el matí tindrem clarianes, més abundants com més a la costa. A l’interior es mantindran els núvols abundants i a partir de migdia s’acabarà cobrint a tot arreu per l’arribada d’un nou front. S’esperen pluges a l’interior que a poqueta nit s’estendran cap a la costa, on arribaran de forma molt desgastada. Les temperatures tenen tendència a pujar i el vent bufarà de llebeig i ponent, moderat a l’interior central i litoral sud.

Dilluns al matí encara tindrem núvols abundants a l’interior, amb alguna gota, però al llarg del dia el cel s’anirà arrasint. El més destacable serà el vent de ponent que bufarà entre moderat i fort al centre i sud. Les temperatures pujaran de forma notable.

Anticicló a partir de dimarts, amb la qual cosa ja no esperem l’arribada de més fronts. Això sí, dimarts al matí encara tindrem núvols baixos a l’interior i al llarg de tot el dia circularan bandes de núvols alts i mitjans. El vent bufarà de ponent, amb tendència a afluixar al llarg del dia. Les temperatures baixaran però encara es mantindrà l’ambient molt suau.

À PUNT