Diego Gómez (Compromís):»La resta de partits haurà de justificar perquè no donaren suport a l’ampliació del Casella en el Senat»

0
465

Les dos esmenes presentades pel senador de Compromís, Carles Mulet, per ampliar el barranc de la Casella no contaren amb el suport suficient durant la votació dels pressupostos de l’Estat en el Senat.

La primera esmena feia referència a l’ampliació del barranc des de la confluència de l’Estret fins el Xúquer i estaria dotada amb unes 13 milions d’euros, mentre la segona s’invertiren al voltant de 6,5 milions en ampliar el pont de Xàtiva i en modificar l’enllaç de la CV-50 amb la carretera CV-42 procedent de Carcaixent.

«Compromís ha fet tot el que hem pogut i sabut perquè els pressupostos de l’Estat contemplaren l’ampliació del Casella, la resta de grups polítics tindrà que justificar la falta de suport», així s’ha pronunciat l’alcalde valencianista d’Alzira, Diego Gómez, davant Riberaexpress al conèixer que les esmenes presentades pel su partit al Senat no prosperaren. De totes formes, afegia «com alcalde continuarè treballant per aconseguir els recursos econòmics necessaris per poder fer front a esta obra tan necessària per evitar les inundacions en la nostra ciutat».

La primera autoritat local recorda «el compromís dels grups polítics municipals d’anar tots junts amb esta reivindicació davant el requeriment de les associacions de veïns».

Fons europeus

El primer que farà la primera autoritat local és la possibilitat d’obtindre recursos de la partida pressupostària de la Generalitat destinada a combatre les inundacions en municipis valencians. A més el Ministeri de Transició Ecológica «acaba de convocar la petició d’ajudes contra inundacions aprofitant fons europeus, d’una partida dotada amb 75 milions d’euros». Segons Gómez es poden demanar «fins a 4 milions d’euros durant un termini que culminarà el pròxim 16 de març i a l’Ajuntament d’Alzira es ficarem a treballa de seguida per tal d’aconseguir estes ajudes».

A este respecte l’alcalde ha assegurat que «Compromís no pararà fins que l’obra del Casella siga una realitat el més prompte possible».

Canal Interceptor

El consistori alzireny amb el suport de la conselleria va construir fa tres anys el canal de les Basses per evitar les inundacions en esta barriada i esta setmana ha començat la construcció amb l’ajuda de l’empresa Aigües de València la construcció de la segona fase del Canal Interceptor  que recollirà les aigües pluvials dels quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors, per evitar també que els seus desbordament inunden les barriades de l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia, amb una inversión global superior als 2,5 milions d’euros.

Però l’ampliació del barranc de la Casella on desemboca este canal, resulta determinant per assegurar no sols les barriades citades sino tota la ciutat, en ser, actualment, el Casella, la major amenaça contra tot el nucli urbà de la capital de la comarca, com advertiren, recentment, els especialistes de la Universitat Politècnica de València, Joan Marco i Vicent Bellver.

A la corporació municipal li consta que els tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer «està fent els corresponents estudis», caldrà esperar que sinó arriben els recursos econòmics per al 2022 ho facen per al 23.