L’associació de les Basses recull firmes contra el segon canal d’Alzira

0
535

La directiva de l’Associació de Veïns de les Basses ha decidit recollir firmes contra la construcció del segon canal que recollirà les aigües pluvials dels barrancs Estrelles, Fosc, Gracia Maria i Arena i a més convocarà una assemblea er tal de pendre altres mesures com una manifestació de protesta.

«No volem que el barri es convertirsca en una piscina o desaigüe», segons ha manifestat el seu president Pascual Carrasco, donat que les escorrenties del Fosc i de l’Estrelles es sumarien a les del Gracia Maria i Arena que van a parar a l’actual canal de les Basses.

Carrasco «no» es fia que s’amplie el llit del barranc de la Casella on han de desembocar les aigües dels quatre barrancs, tal i com contempla la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. A este respecte el president de la Federació de les associacions veïnals d’Alzira, Voro Pérez ha declarat que «si el Casella s’amplia el canal funciona».

El Senat debatrà este dimecres dos esmenes presentades pel senador de Compromís Carles Mulet; una en la que sol.licita l’ampliació del Casella des de la confluència amb el barranc de l’Estret fins el Xúquer, pressupostada en 11 milions + l’IVA i l’altra en la que reclama la modfificació de l’enllaç de la CV-50 amb la CV-42 i l’ampliació del pont de Xàtiva per tal d’ampliar en este coll de botella el Casella, esmena pressupostada en 5,6 milions + l’IVA. Pérez espera que «tots els partits d’Alzira pressionen als seus de Madrid perquè es puguen aprovar estes importants esmenes».

La segona fase del Canal Interceptor, de 720 metres de llargària i pressupostat en 1,2 milions d’euros, començà el passat dilluns i està previst que funcione per a la pròxima tardor.