La falla Plaça Major d’Alzira celebra els seus anivesaris

0
331
Les FFMM d’Alzira Alba Carrió i Clàudia Dolz junt al vicepresident de Festes Chente Enguix han estat presents a la Casa de la Cultura per tal d’acompanyar als màxims representants de la falla Plaça Major; les FFMM Blanca Flor i Caterina Baviera junt als presidents Juan Peris i Arturo Colom a més de tots els membres de la comissió a la inauguració de la Celebració dels seus aniversaris 125/50 anys, des del primer monument plantat a la Plaça Major a l’any 1897/98 i els 50 monuments de l’última fase ja com a falla Plaça Major des de l’any 1973.
Amb la presència de l’alcalde de la ciutat Diego Gómez i el regidor de Cultura Alfred Aranda, fallers veterans i representants de totes les èpoques, l’acte ha sigut presentat pels fallers Chema Pérez i Joan Pellicer, els quals han agraït el suport de l’Ajuntament i les empreses que han col·laborat any rere any.
El vicepresident de Cultura Hugo Micó ha pres la paraula en nom del president per expressar l’agraïment a tots els que han fet possible que la comissió continue engrandint les falles i la cultura.Des de fa 25 anys que la falla celebra la setmana cultural, amb una gran quantitat de llibres editats, concursos de pintura, mantenint la vessant solidària amb el projecte “kapsabeth”a Kènia, i tantes altres activitats que omplin de cultura la nostra societat fallera.
Exposició
L’acte ha continuat obrint una exposició que ocupa dos sales d’exposicions de la C.de la Cultura i que compren l’història material amb les imatges dels representants de tota l’història de la falla, els 5 estendards, els Banderins dels primers premis 15 grans i 16 infantils, un vestit d’home de faller i fins a 20 vestits de Falleres Majors de la falla Plaça Major, començant amb el de la primera Fallera Major Infantil Sílvia Loti que l’ha fet arribar des d’Itàlia i la primera FM Anna Comes. Al mateix Temps també podrem gaudir d’una exposició que conté la maqueta del pròxim monument que es plantarà a març de 2022 i també el primer premi”placeta”, que és de nova creació i lliurat enguany al sector sanitari d’Alzira aquest representarà el primer monument de la comissió l’any 1977.
La comissió ha fet extensiva la invitació a tota la població perquè s’acosten i observen una part de l’història d’esta comissió.
Les paraules del nostre alcalde foren les que conclogueren aquest acte amb un repàs de la cultura com a bé social i celebrant la capitalitat cultural d’Alzira recentment atorgada i que celebrarem també durant este any 2022.