Alzira negocia amb una multinacional francesa la urbanització del Torretxó Baix

0
1888
L’àrea a urbanitzar vista des del Torretxó Alt on està construïnt-se la Central policial. A la dreta el barri de l’Alquerieta

L’Ajuntament d’Alzira negocia amb una important multinacional francesa de la construcció que es faça càrrec de la urbanització de les 12,5 hectàrees del Torretxó Baix per tal de connectar esta zona amb Alzira, l’Alquerieta i l’Hospital de la Ribera. L’empresa gala urbanitzaria este sector PPR 11 ubicat entre l’Alquerieta i el Torretxó a canvi de terrenys edificables on està previst executar el projecte urbanístic «Orangerie» d’un estudi d’arquitectura de Sevilla, guanyador del concurs Europan 16.

Espai per vertebrar la ciutat

L’Ajuntament d’Alzira pretén que este espai «vertebre la ciutat» donat que connectarà el nucli urbà amb el Torretxó, l’Alquerieta i l’Hospital de la Ribera amb un vial que des de la part alta del Torretxó baixaria al camí de la Gossera front el servici d’Urgències i d’esta forma amb la carretera de Corbera, evitant la rotonda de les Fulles». Un vial que està previst en el Pla Parcial de la Gossera, tot i que caldrà modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) donat que esta parcel.la estava, des de fa anys, destinada a la construcció de la Ciutat Esportiva que finalment es va instal.lar a Tulell.

Àrea d’Emergències

Amb la modificació es convertirà en una àrea d’Emergències on està construïnt-se la Central de la Policia Local i on també està previst ubicar el parc de Bombers, Protecció Civil i l’Heliport. Dotacions que estaran en «una cota no inundable per poder donar servici a la ciutat en cas d’inundacions».

La macroïlla d’ús residencial prevista abasta una superfície de 10.945 m2 amb una edificabilitat de 29.331 m2 i en ella està previst la construcció de vivendes en edificis majoritàriament de tres i quatre plantes, encara que podran arribar en algun cas a alçar-ne 6. L’aparcament es farà al subsol dels immobles i l’Ajuntament s’ha compromés en «rebaixar un 90% la contribució urbana».

l’Orangerie, és una proposta dissenyada per l’arquitecte Héctor Salcedo García i el seu equip amb seu a Sevilla en el que projecta un urbanisme inclusiu capaç de regenerar el barri de l’Alquerieta tenint en compte el seu bagatge històric i el seu entorn natural. El disseny dels habitatges està pensat per a reduir el seu impacte ambiental i el consum energètic gràcies als materials de construcció.

Així les edificacions tenen com a premisa bàsica «el concepte d’arquitectura bioclimàtica de consum energètic plus o zero».

La Regidoria d’Infraestrures i Urbanisme confia en abastar el més prompte possible l’acord amb la multinacional francesa per tal de poder enllestir esta important urbanització que «vertebrarà la ciutat».

Riberaexpress