Xúquer Viu denuncia que la CHX no pot conèixer el cabal si el cabalímetre de Cullera no funciona

0
156

Puntualitzacions a la nota de la Confederació sobre el cabal ecològic a l’Assut de Cullera  

 

La Confederació Hidrològica del Xúquer nega que s’haja incomplit el cabal ecològic per l’Assut de la Marquesa. Al respecte volem puntualitzar:  

 

1- Diu la Confederació que l’aigua es filtra per baix de l’assut. Però com pot saber quin és el cabal que es filtra si el cabalímetre porta sense funcionar des de fa més d’un any?  

 

Es pot comprovar en la pàgina del SAIH de la Confederació http://saih.chj.es/chj/saih/glayer?t=a de la que adjuntem una captura i on es pot comprovar que eixa estació està sense dates des de fa més d’un any. (foto 1)  

 

2- A continuació la Confederació diu que per l’Assut de Cullera passa el cabal ecològic perquè en l’estació de l’Assut de la Marquesa, a 10 km de distància, el cabal ha sigut superior a 0’8 m3/segon.  

 

La Confederació no recordarà que el cabal ecològic a l’Assut de Cullera és de 1’5 m3/segon, per la qual cosa si per la Marquesa passen 0’8 m3/segon és que s’està incomplint el cabal en el punt anterior. De fet per la Marquesa entre el 2 i el 10 de desembre han passat menys d’1 m3/segon, el que indica que no baixava aigua suficient pel riu.  

 

3- Finalment indicar que, comprovant el cabal que ha passat en els últims dies per l’Assut de la Marquesa, des de que Xúquer Viu va denunciar la situació, es veu com han amollat més aigua pel riu, de 1’08 m3/segon a 1’89 m3/segon en el dia d’ahir. Prova de que no estava baixant prou aigua pel riu els dies passats. (Foto 2)