Els plans d’IDEA contractaran a 200 desocupats d’Alzira abans d’acabar l’any

0
160
En novembre baixà l’atur i pujaren les altes en la Seguretat Social de forma notable a Alzira

576 persones han aconseguit un lloc de treball a Alzira

  • L’atur abaixa un 14% el mes de novembre

 

En relació a les xifres del mes de novembre de 2021 oferides pel Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana (LABORA) les dades de les Altes en la Seguretat Social d’Alzira són molt positives després d’este període de crisi i s’igualen a les xifres de febrer de 2020, abans de començar la pandèmia.

 

El nombre de persones que busquen ocupació ha abaixat quasi un 14,2% fins a arribar a dades prepandèmia, éa dir duplica la mitjana de la Comunitat Valenciana en ser del 7,29% el descens dels aturats. Al mes d’octubre de 2021, 4.060 persones es trobaven a l’atur, mentre que a hores d’ara, al mes de novembre, són 3.484 persones les desocupades. Entre els sectors que més contractes han sumat en l’últim mes es troba l’agroalimentari, el sector serveis i la indústria.

Com ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, els bons resultats s’han obtingut amb polítiques actives d’ocupació se situen en la bona direcció. Seguim ferms en la promoció de la inserció de les persones en cerca activa d’ocupació mitjançant l’especialització laboral i el contacte directe i cooperació amb l’empresariat local.

“És el moment de l’ocupació i de donar resposta als nostres sectors. Des d’Idea treballem per tal d’aconseguir-ho mitjançant diversos projectes, com la iniciativa municipal El teu Itinerari Vital

Baixar dels 3.000 aturats

Actualment tenim unes xifres de 3.484 persones que continuen en cerca activa d’ocupació, i l’objectiu del departament és acabar el pròxim any per baix de les 3000 persones aturades. Entre els usuaris i usuàries destaquen dos perfils; dones a partir de 40 anys que volen reincorporar-se al mercat laboral i jóvens que deixen els seues estudis. Des d’Idea es treballa principalment en formar-los perquè aconseguisquen un lloc de treball. “Actualment encara hi ha una escletja entre el nombre de homes i dones aturats, la major part dels demandants té un perfil de formació de primera etapa i cal que continuem treballant per tal de donar-los les eines per a la incorporació en el mercat de treball. D’una banda analitzem les necessitats de treball que tenen les empreses i d’altra donem la formació adequada a eixes necessitats” ha afegit l’alcalde

Plans d’Ocupació

Alzira duu en marxa diversos plans d’ocupació i formació com T’Avalem Jove i T’avalem Experiència , el taller d’ocupació, Et formem i un dels plans més ambiciosos com és “El teu itinerari vital”, un pla quadrianual que, a més de formar treballadors i treballadores en un ofici, incentiva econòmicament les empreses per a la seua contractació. Els diversos plans junt a les contractacions subvencionades per Labora amb programes com l’ECOVID o l’EMPUJU entre altres, suposaran la contractació de 200 persones abans que s’acabe l’any.