Alzira comença les obres del segon canal que junt el primer assumirà un cabal de 50 milions de litres

0
355
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; la regidora de Seguretat i Urbanisme, Sara Garés; el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, han visitat les obres de la segona fase del canal interceptor de les Bases, infraestructura que completarà el canal actual i que té com a objectiu recollir l’aigua dels barrancs de la zona est: barrancs Fosc, Estrelles, Maria i Gràcia i el camí l’Arena i portar-la al canal per tal de protegir les zones de l’Alquenència, la Nova Alzira i Venècia.
Han estat acompanyats pel personal tècnic del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament i dels tècnics d’Aigües de València, empresa subministradora de l’aigua d’Alzira, que financia l’obra amb un cost d’1.300.000 euros.
El canal funcionarà la pròxima tardor
Cal recordar que l’obra consistix en la construcció de 720 metres més de canal, amb una alçada entre 2 i 3 metres que discorrerà paral·lel al camí de Pescadors i que permetrà que s’evacue més ràpid l’aigua que baixa de la muntanya, ja que podrà assumir un cabdal total de 50 milions de litres, una vegada connectades les dos fases.
Segons l’alcalde els treballs finalitzaran en un termini «d’entre 6 i 8 mesos» per tal que el canal puga absorbir les aigües pluvials dels quatre barrancs «per a la pròxima tardor».