Carcaixent torna a viure el Nadal amb nombroses activitats

0
202
  • L’Ajuntament de Carcaixent, en coordinació amb diverses entitats i comerços locals, ha organitzat una completa programació d’activitats per a este Nadal per poder tornar a recuperar la il·lusió pròpia d’estes dates. La programació inclourà prop de 10 activitats gratuïtes a la ciutat des d’este mateix cap de setmana fins el dia de reis quan tindrà lloc, si la situació ho permet, la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient.

Entre les propostes que s’han preparat s’inclouen activitats que ja tenen molta acceptació com la Matinal Solidària que tindrà lloc este dissabte o el concurs d’Aparadors Nadalencs però  també de noves com una cercavila Musical de Nadal, contacontes o la Nit de les llums en la que 5.000 ciris il·luminaran la nit amb música en directe pels principals carrers comercials de la ciutat i que acabarà amb un castell de focs artificials a la Plaça del Mercat. També es pot visitar al Palau de la Marquesa el Betlem Municipal que amb tanta estima prepara l’Associació d’Amics del Betlem i que enguany ha tornat a organitzar el seu concurs que ja porta XXIII edicions.

En quant a les activitats per als més menuts i menudes de la casa, el dissabte 18 hi ha preparada una Peque Fira a la Plaça del Mercat de matí i el Contacontes «Els donyets de Nadal» pel la de 17 a 18 hores. El dijous 23 una cercavila musical del Nadal recorrerà els carrers de Carcaixent per avisar de l’arribada del Pare Noel 4, al que els xiquets i les xiquetes podran trobar el divendres 24 pel matí al Mercat Municipal. El diumenge 26 continuarà la màgia amb el contacontes «Mila i Milu» a la Plaça del Convent. Per acomiadar l’any, el dia 31 de matí la Plaça del Mercat es convertirà en un Poble Nadalenc per rebre el 2022 jugant.

Mostra de joguets dels anys 60, 70 i 80 

Aprofitant la il·lusió que protagonitza estes festes, fins el 9 de gener a la Sala Paulino Peris Guerola es podrà visitar l’exposició «Joguets de la teua infantesa», un recorregut nostàlgic pels joguets dels anys 60, 70 i 80 que amb estima han col·leccionat la família Galan-Castelló. Per poder saber-ne un poc més, els dies 20 i 27 de desembre i 3 gener s’han organitzat visites guiades que es podran reservar a través de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent volem que és important recuperar la il·lusió del Nadal desrpés d’uns anys tan complicat com els que hem viscut i per això s’han fet esforços per poder oferir una programació adaptada a les circumstàncies, no obstant, es demana prudència i precaució per a viure a estos dies ja que eixe serà el millor regal que ens podrem fer a totes i tots.