Alzira envià fa dos mesos una ordre d’execució als propietaris del Molí de Montagud

0
496

El Departament de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament d’Alzira envià, fa dos mesos, una proposta d’ordre d’execució als titulars de l’antic Molí de Montagud en registrar-se el primer enfonçament parcial del sostre, segons fonts municipals. Esta proposta d’execució obliga als titulars de l’immoble a reparar els danys patit per tal d’evitar nous enfonçaments.

El passat mes d’octubre es va personar l’inspector d’obres a l’antic molí per comprovar els danys i els efectes causats per la caiguda de les teules per tal d’evitar que continue enfonçant-se el sostre. Recentment s’ha produït un segon enfonçament que agreuja el problema i a més amb el perill de caure enderrocs al llit del barranc de la Casella.

L’antiguitat i l’abandonament de l’antic Molí de Montagud d’Alzira han propiciat estos enfonçaments parcials del sostre corresponent a la última planta de l’immoble que consta de planta baixa i dos altures.

Patrimoni hidràulic

Este molí forma part del patrimoni hidràulic de la Ribera i és el millor conservat dels set que hi havien al terme d’Alzira. Els seus orígens es remunten a un modest molí fariner construït al segle XIX junt el pont de Xàtiva i el barranc de la Casella. A les primeres dècades del segle XX se li afegiren varies unitats constructives arribant a ser uns dels tres molins arrossers més importants, pel seu tamany i producció, de la província de València. Compta amb un xumenera octogonal per on evacuava el fum procedent del motor de vapor que funcionava quan el cabal del Casella era escàs.

Els seus propietaris Francisco Montagud Copoví i família el tancaren l’any 1.973. Des d’aleshores ha patit un progressiu deteriorament com es pot comprovar des de l’exterior agreujat amb l’enfonçament del sostre de la segona planta.