Cinc municipis de la Ribera es sumen a la campanya Mans al Riu

0
161

 

La iniciativa intenta vol conscienciar sobre l’ús que es fa dels rius i les zones humides

 

El Consorci de la Ribera col·labora a la campanya ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne, fent possible l’organització de les activitats de voluntariat ambiental als municipis de Castelló, Montroi, Real, Sellent i Senyera, durant la propera setmana.

 

Esta actuació s’emmarca dins del Pla de Dinamització del riu Xúquer i els seus afluents que s’ha redactat gràcies al finalitzat Pla de Dinamització i Governança Turística dut a terme pel Consorci de la Ribera .

 

El Pla, segons comenta Òscar Navarro, president del Consorci de la Ribera, compta amb una bateria d´actuacions destinades a l’adequació del riu per a facilitar la dinamització d’activitats en el  riu i fomentar la creació d´empreses que oferisquen  productes  de turisme sostenible i de natura en la comarca de la Ribera de Xúquer. Esta dinamització pretén, doncs, incrementar la afluència de visitants i la  dinamització econòmica del territori.

 

Mans al Riu’ és una campanya anual de neteja de rius que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne i que enguany compta amb la ja esmentada implicació del Consorci de la Ribera i, també, amb el suport de Global Omnium, permetent que el global de municipis participants siga de 36.

 

L’objectiu de la campanya és fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius a través d’una neteja popular dels residus que poblen els nostres entorns naturals, a mode de visibilització del mal ús que es fa d’estos espais públics. A l’edició anterior, per exemple, la campanya ‘Mans al Riu’ es va organitzar a una trentena de municipis, arreplegant sis tones de residus als trams de riu en què es va actuar.

 

A Castelló, Montroi, Real, Sellent i Senyera la campanya es circumscriurà a la participació de la població escolar, limitant la participació a grups bombolla ja establerts, com a mesura de prevenció front la COVID-19.