La vacunació dels xiquets es farà als col.legis en horari escolar

0
1262

La consellera de Sanitat Ana Barceló anuncia que el procediment comença el pròxim dimecres dia 15 als centres d’educació especial i amb l’alumnat immunodeprimit

Els menors de 9, 10 i 11 anys seran els primers en rebre la primera dosi

La vacunació dels vora 330.000 xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys a la Comunitat Valenciana començarà dimecres que ve als col·legis. Ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de mantindre una reunió amb tècnics en salut pública per a començar a perfilar els detalls del procediment.

El que sí que s’ha confirmat ja és que seran els centres educatius els que acullen la immunització. Es farà als matins, en horari lectiu, i amb l’orde següent: una fase inicial per a col·legis d’educació especial i amb els menors immunodeprimits i, posteriorment, el procediment seguirà un orde d’edat, com s’ha fet amb la població general. Primer serà el torn dels menors d’11, 10 i 9 anys i després es continuarà descendint en grups d’edat fins a completar la vacunació de l’alumna en aquest tram d’edat.

Durant la vesprada Sanitat Universal ha donat més detalls d’aquest procés de vacunació. Així, la consellera Ana Barceló ha assegurat que “es començarà pels col·legis d’educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, igual com hem fet amb la població general, seguirem un orde d’edat, començant pels menors d’11, 10 i 9 anys”.

En referència al col·lectiu immunodreprimit, Sanitat Universal ha matisat que la vacunació es farà a través dels serveis sanitaris dels hospitals en què són atesos. Pel que fa als centres educatius i als centres d’educació especial, la Conselleria desplaçarà equips de vacunació formats per professionals sanitaris.

Sanitat pretén que aquest procés de vacunació siga àgil. En els departaments de salut contactaran amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions. La Conselleria també ha remarcat que la vacunació «requerirà l’autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament immunitzaran els xiquets i xiquetes que disposen d’aquesta autorització».

À PUNT