Àngels López: «La vacunació ha sigut l’excusa perquè la gent faça el que li dona la gana»

0
1093

A l’Atenció Primària estem al límit, totalment desbordats

La pandèmia no està controlada estem en una situació molt complicada

A Alzira registrem entre 20 i 25 positius diaris de coronavirus

 

La sanitària i sindicalista Àngels López té ben clar perquè hi han, actualment, tans casos de coronavirus a Alzira i el Departament de Salut de la Ribera tot i la gran quantitat de vacunats; «perquè en hivern tanquem portes i finestres, hi ha poca ventilació, no hi han restriccions i la gent ha perdut la por».

I afegix «fa uns mesos manteniem les distàncies, ara en canvi proliferen els abraços, els besos, els events amb molta gent i a més porten als fills constipats a les escoles».

López es mostra rotunda al respecte, «la vacunació ha sigut l’excusa perquè la majoria de la gent faça el que li dona la gana, en un context sense restriccions sanitàries en el que està cansada de la mascareta i té ganes de tornar a la normalitat, perdent de vista que el virus està açí». A més considera que «ja no guarden la distància d’1,5 metres» als bars, restaurants, discoteques, cines i teatres on estan varies hores«.

Centres de salut desbordats

Encara que l’Hospital de la Ribera no patix massa pressió, hi han 18 ingressats, d’ells 4 en la UCI «en l’Atenció Primària estem al límit, totalment desbordats». Així als centres de salut expedixen el certificats Covid atenen als contagiats «de 20 a 25 positius diaris a Alzira», fan les proves PCR «80 el passat dissabte», vacunen contra la grip i la tercera dosi contra la Covid, fan els ratrejos; «tot ho fem als centres de salut on estem desbordats».

La sindicalista de CCOO lamenta que «estem repetint-se les mateixes errades que en anteriors onades» i recorda que la vacuna «fa que en cas de contagi no siga greu, propaga menys el virus» i que «si la gent complira les recomanacions l’èxit de la vacuna seria major». També critica a les administracions en considerar que «els polítics no volen aplicar mesures impopulars».

Àngels López culmina explicant que «la pandèmia no està controlada, la vacunació és important però les mesures també» i avisa que «la situació actual és molt complicada».

Riberaexpress