El vent ens acompanyarà fins el dissabte

0
133

El ponent, l’efecte principal de la borrasca Barra

AVISOS

La borrasca Barra, que assota amb força l’Atlàntic nord, és la responsable del vent de ponent que durant la jornada de dimecres bufarà entre moderat i fort a tot arreu, especialment a l’interior, amb ràfegues superiors a 80 km/h. També esperem temporal marítim avançada la vesprada, ja que les ones aplegaran a tres metres fora de la protecció de la costa. Fins a primera hora del matí tindrem núvols i ruixats dèbils al nord. A la resta el cel s’aclarirà, però de vesprada tornaran a augmentar els núvols a l’interior i reapareixeran les precipitacions dèbils en zones de muntanya del nord, amb una cota de neu que baixarà fins a 900-1.000 metres. Més sol com més al sud i temperatures en descens. S’esperen màximes de 15 ºC a 19 ºC al litoral i comarques centrals i del sud, mentre que a l’interior oscil·laran entre els 10 ºC i els 14 ºC. Les mínimes es donaran al final de la jornada.

Nova jornada de vent de ponent de cara a dijous, que bufarà fort especialment a l’interior de València i a partir de mig matí s’enfortirà a l’interior nord. De matinada s’esperen ruixats dèbils als Ports i el Maestrat, però en general serà un dia amb intervals de núvols, en la majoria de tipus alt i mitjà. De vesprada, la nuvolositat es farà més abundant al nord per l’arribada d’un nou front i no es descarten precipitacions dèbils en zones interiors. Les temperatures es mantindran sense molts canvis.

Divendres continuarà bufant el vent de ponent i el llebeig, amb tendència a afluixar a última hora de la vesprada. Serà un dia gris i amb precipitacions dèbils a l’interior de Castelló, sense descartar-les a la resta. Les temperatures pujaran.

A poc a poc dissabte el vent anirà afluixant, però encara bufarà fort fins a migdia. També fins a migdia tindrem núvols abundants, però de vesprada s’aniran retirant. Les temperatures baixaran a l’interior nord i pujaran al golf de València.

À PUNT