Es compleixen 43 anys de la nostra Constitució / Fernando Pascual

0
75
Hui no és una festivitat més, és educació pública, són pensions dignes, és estat de benestar.
Si la democràcia representa alguna cosa és la Constitució.
Quan es compleixen 43 anys des de la promulgació de la Constitució Espanyola, els socialistes alzirenys es reafirmen en els seus valors i principis i defensen que l’Estat del benestar es construeix sobre la Carta Magna aprovada en 1978
Tots els 6 de desembre els socialistes alzirenys celebrem l’assoliment col•lectiu que aconseguim els espanyols en 1978: construir un espai de convivència en el qual conjuminar un gran projecte col•lectiu per a tots i totes, i al temps, reconéixer i garantir les diversitats i diferències que conformen el nostre país.
Va ser la Constitució la que va possibilitar la construcció d’una Espanya els fonaments bàsics de la qual sanitat, pensions, educació, igualtat i respecte als drets individuals van quedar consagrats en el text. Defensar i desenvolupar aqueix Estat del Benestar és, per tant, un mandat constitucional, davant el qual totes les forces polítiques hem de respondre.
Va nàixer per a sumar a totes i tots els espanyols a la vida política, sent un instrument d’integració. Per això és tan dolorós veure com alguns pretenen utilitzar-la justament com tot el contrari, com un instrument d’exclusió, amb actituds de bloqueig, de negativa al diàleg o que conceben els acords com a derrotes; el que fan amb aqueixa actitud i amb el seu rebuig és, per contra, violentar l’esperit de la Constitució.
Hui volem des de el PSOE d´Alzira, recordar als pares de la Constitució, però també especialment a les seues mares, a aqueixes 21 diputades i sis senadores de la legislatura constituent. Totes elles van posar les seues esperances en la plena participació com a ciutadanes i com a polítiques en un moment transcendental i difícil, i van demostrar que la lluita per la llibertat i per la igualtat anava de la mà del compromís i l’amor per una Espanya democràtica. Elles també van obrir camí per tots i totes les altres en un moment irrepetible.
L’emergència sanitària, econòmica i social de la pandèmia, així com altres crisis, ens han servit per a provar el que realment ens fa forts: el nostre Estat del Benestar. Perquè ens ha protegit, ens ha possibilitat la reactivació del nostre teixit productiu, ens ha permés salvar ocupacions i vides, vacunar a la població i iniciar una recuperació econòmica justa.
La Constitució Espanyola és l’educació pública dels nostres fills, la pensió digna dels nostres majors, és la salut de tots. La Constitució espanyola és democràcia, i per això és el full de ruta del govern progressista d’Espanya.
Fernando Pascual Moscardó
President del PSOE d’Alzira
0:11 / 0:22
1
3 veces compartida
Me gusta

 

Comentar
Compartir